Šokantni prizori u centru Zagrebu, skela i zid sa zgrade pali na Zeleni val, uništeni automobili

Šokantni prizori u centru Zagrebu, skela i zid sa zgrade pali na Zeleni val, uništeni automobili

Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba izašla je na teren s tri vozila i 10 vatrogasaca

Krov zgrade Muzeja za umjetnost i obrtu, kojia je inače u obnovi, urušio se u centru Zagreba. Radnici su se razbježali, a na teren je odmah izašla policija. Prema prvim informacijama više auta je oštećeno.

“Oko 12:30 sati primili dojavu o srušenoj skeli na križanju Klaićeve i Trga Republike Hrvatske. Policajci su na terenu i uskoro ćemo imati više informacija”, rekli su za N1 iz zagrebačke policije., doznaje N1

FOTO: IVANA TOMIĆ/N1

Ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović dao je izjavu za medije netom nakon incidenta.

“Dosad nismo imali primjedbi na radove, dogodilo se, zašto, ne znam, ali saznat ćemo. Sreća da je tu drvored koji je zaštitio Klaićevu, velika je sreća i da nikog nije bilo u autima, da nije palo na aute koji su prolazili”, kazao je Gašparović i dodao:

“Je li bilo propusta ili nije, ne znam, to će se morati utvrđivati naknadno.”

FOTO: IVANA TOMIĆ/N1

Kako navodi naša reporterka Ivana Tomić, pao je vijenac, veliki dio zgrade, a u ovom incidentu smrskano je nekoliko automobila.

“Poučen iskustvom iz potresa ne parkiram ispod skela. Taman je bilo to parkirno mjesto slobodno, ali se srećom i ovo oslobodilo. Novi je auto, za sada izgleda u redu, nadam se da će tako i ostati”, rekao je vlasnik automobila Andrej Mokos, koji se parkirao preko puta mjesta na kojemu se urušio dio zgrade.

FOTO: IVANA TOMIĆ / N1