Jahta Geodetskog fakulteta se nudila za privatna krstarenja po 3400 eura tjedno

Jahta Geodetskog fakulteta se nudila za privatna krstarenja po 3400 eura tjedno

NAKON što je otkriveno da je Geodetski fakultet europskim novcem nabavio luksuzne aute i brodicu, za koju dekan tog fakulteta tvrdi da se radi o “plovilu koje je isključivo korišteno od strane zaposlenika Fakulteta za istraživačku namjenu”, Telegram sad javlja da se brodica nudila u najam za privatna krstarenja.

Brod Orka, na kojoj je profesor Boško Pribičević pozirao za RTL, govoreći da to nije luksuzan brod i da se njime izvode istraživanja, uredno se oglašavala na stranicama četiri charter web stranice, piše Telegram. Nudila se, ovisno o sezoni, za 2600 do 3400 eura tjedno, i to u charteru Grginich Yachtinga – tvrtke koja ga je i proizvela.

Podsjetimo, dekan Almin Đapo prošli je tjedan uvjeravao da se ne radi o jahti i da je brod isključivo korišten za potrebe istraživanja.

“Uopće se ne radi o jahti, radi se o brodu, o plovilu. Jahta bi bila da je ona luksuzna, a ovdje se radi o plovilu od devet metara. Brod jest velik zato što mora zadovoljiti određene specifikacije. Ne možete u kaiću isploviti, recimo, do Visa i očekivati da ćete preživjeti.

Brod ima devet metara, na njega stavljate tri milijuna kuna vrijednu opremu za istraživanje. To je skupocjena oprema koja je nabavljena kroz EU projekt da bi se provodila specifična istraživanja. To ne možete štapom”, govorio je., prenosi index.hr