Dućan “Lijepo i naše” – Autohtoni proizvodi stvoreni rukama hrvatskih branitelja…

Dućan “Lijepo i naše” – Autohtoni proizvodi stvoreni rukama hrvatskih branitelja…

Domaći proizvodi oduvijek su otkrivali jednu ukusnu, mirisnu i ponajviše kvalitetnu priču koja nas ovaj put vodi na putovanje diljem Lijepe Naše – putovanje prožeto  tradicijom, recepturama i običajima naših starih, od Vukovara do Metkovića. Bogata i raznovrsna ponuda temelji se na kvalitetnim, originalnim i domaćim proizvodima malih hrvatskih proizvođača – naših braniteljskih zadruga i OPG-ova, koji vraćaju sjećanja, ali i stvaraju neke nove i zanimljive trenutke i uspomene. Upravo trgovina Lijepo i naše“, smještena u središtu Zagreba na adresi Britanski trg 3 mjesto je gdje Vas očekuju jedinstveni i kvalitetni hrvatski proizvodi, proizvedeni rukama hrvatskih branitelja.

Na policama specijalizirane braniteljske trgovine „Lijepo i naše“ pronaći ćete više od 400 artikala. Džemovi, domaći prirodni sokovi, voćni likeri, čajevi, vrhunska vina, maslinova i bučina ulja, sirevi, ajvar, čvarci, kobase, pršuti, riblji namazi, tartufi, domaća tjestenina s različitim vrstama okusa (s dodatkom koprive, crnila sipe, čili papričica, vrganja, đumbira, kurkume, konoplje i si.), neobični i jedinstveni proizvodi poput pekmeza od luka, pekmeza od buče, đumbira i limuna, octa divljeg šipka, začinske soli s dodacima poput bosiljka, medvjeđeg luka, borovih iglica, pčelinji proizvodi, čips od jabuke, medenjaci Ženske braniteljske zadruge samo su neki od vrhunskih domaćih delicija koje možete naći i koje će vam biti ponuđene od ljubaznih prodavačica koje su upoznate s cjelokupnim asortimanom.

Zadovoljstvo djelatnika i samih proizvođača ne bi bilo potpuno da trgovinom i ponudom nisu zadovoljni i sami kupci kojima su ove delicije namijenjene i koji se iznova vraćaju  blagotvornim učincima tipičnih autohtonih namirnica hrvatskih krajeva, kao i važnosti očuvanja tradicionalne prehrane.

Za one koji još nisu upoznati, u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, a na inicijativu hrvatskih branitelja- proizvođača u siječnju 2021. godine u središtu Zagreba na 87 četvornih metara otvorena je trgovina „Lijepo i naše“. Decentno i moderno uređen izložbeno -prodajni prostor postao je prepoznatljivo mjesto na kojem braniteljske zadruge, OPG-ovi, obrti i drugi registrirani pravni subjekti, koje su osnovali hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji plasiraju i promoviraju svoje proizvode, povezuju se s drugim proizvođačima i realiziraju nove poslovne ideje. U suradnji s hrvatskim braniteljima, kroz ovaj hvale vrijedan projekt osmišljen je i vizualni identitet braniteljske trgovine s motivacijskim porukama, kao simbol svega što označava izvorno hrvatsko i što je nastalo rukama onih koji su najzaslužniji za stvaranje hrvatske države. Ruke koje su prije tridesetak godina branile svoju zemlju, danas u miru proizvode autohtone hrvatske delicije, skrbe o obiteljima, stvaraju novu vrijednost i doprinose gospodarskom razvoju, a svima nama omogućuju da uživamo u zdravim domaćim proizvodima. Uključeni u društveno poduzetništvo, kao jedno od ključnih elementa u prevladavanju socijalnih i ekonomskih problema jer postojeća gospodarska snaga, a time posljedično i financijski kapaciteti na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, ne uspijevaju samostalno osigurati dovoljna sredstva za zadovoljenje svih društvenih potreba, hrvatski braniteljistvaraju novu vrijednost, osiguravaju financijsku održivost i ulažu najmanje 75% godišnje dobiti u ostvarivanje i razvoj ciljeva poslovanja, čime se, zapravo očituje koliko doprinose gospodarskom razvoju i razvoju društva u cjelini.

Trgovina „Lijepo i naše“ pravi je primjer prastarog zova koji nas poziva prema zajedništvu i nostalgije za izvorima u kojoj se treba prisjetiti da ne možemo rasti sami, jer ključ je uvijek u zajedništvu. Trgovina je i primjer kako pružiti pomoć braniteljskoj populaciji i odgovoriti na suvremene izazove u području sveobuhvatne skrbi o ratnim veteranima.

Osim što ćete nagraditi svoje nepce kvalitetnim hrvatskim delicijama, uz prihvatljive cijene, doprinijeti vlastitom zdravlju i zdravlju vaše obitelji, educirati svoju djecu o zdravstvenim prednostima, očuvati kulturni identitet i izvornost zemljopisnog podrijetla, zasigurno ćete doprinijeti i samodostatnosti domaće proizvodnje koja, čini se u ovom globalnom svijetu nikada nije bila potrebnija. Pravi put navedenom je upravo ovo jedinstveno mjesto na Britanskom trgu 3 – „Lijepo i naše“ u kojem će vam prodavačice predstaviti asortiman i s puno ljubavi složiti prigodne poklon pakete za Vaše suradnike, prijatelje i obitelj. Zaželite li još nešto rado će Vam se pomoći savjetom i idejom. Kupnjom jedinstvenih, domaćih proizvoda u braniteljskoj trgovini „Lijepo i naše“, kao i praćenjem objava na Facebook i Instagram profilu trgovine, pružite podršku ovom projektu braniteljskog poduzetništva.

I ne zaboravite- Vrijedne braniteljske ruke stvaraju za Vas!