Zadavio je žicom, bacio u bunar, oteo joj stan, a 11 godina kasnije panično zvao oca: “Kopaju bagerima…”

Zadavio je žicom, bacio u bunar, oteo joj stan, a 11 godina kasnije panično zvao oca: “Kopaju bagerima…”

Kada je policija ponovno pokrenula istragu nestanka nesretne žene, prije no što je Keleminčić uhićen, on je jedno vrijeme bio tajno praćen i prisluškivan. Tajno su snimljeni razgovori koje je vodio u rujnu 2022. s raznim osobama dok su psi za detekciju mrtvih tijela njuškali po njegovu imanju u Prečnom., piše večernji list

Nezajažljiva gramzivost. A i poprilična beskrupuloznost. Tim bi se riječima vjerojatno mogao opisati Damir Keleminčić (64), koji u želji da se domogne nečijeg stana nije prezao doslovno ni od – čega. Pa je 2011. ubio svoju susjedu Slavojku Senišin (76), njezino tijelo bacio u bunar, pričekao da prođe nekoliko godina od prijave nestanka do proglašenja smrti, krivotvorio ugovor o kupoprodaji stana, te u njega smjestio svog sina, koji je tamo mirno živio sve do očevog uhićenja lani u rujnu.

No, ako Damir Keleminčić bude osuđen za to za što ga se tereti, a ŽDO ga tereti za teško ubojstvo počinjeno na podmukao način i iz koristoljublja te krivotvorenje isprave, njegov sin će ostati bez tog stana. Tužiteljstvo u optužnici, o čijoj bi pravomoćnosti zagrebački Županijski sud trebao odlučivati danas, traži da se ta nekretnina oduzme obitelji Keleminčić.

Što se pak tiče odioznog djela kojeg je počinio, Keleminčića se tereti da ga je počinio između 12. listopada i 5. studenog 2011. Prema optužnici, on je bio susjed Slavojke Senišin te je želio ući u posjed stana koji je bio u  njezinom vlasništvu te vlasništvu njezina sina. Riječ je o stanu velikom 72 metra kvadratna,  a Keleminčić se tereti da je iskoristio činjenicu što je žrtva živjela sama i što mu nije mogla pružiti otpor. Prišao joj je  s leđa, zadavio je žicom, koju joj je dvostruko omotao oko žrtvina vrata. Zatim je vukao i stezao krajeve žice dok je nije udavio, nakon čega joj je zapešća vezao selotejpom, a njezinom mrtvo tijelo zamotao u tepih i prevezao u Prečno. Tamo je imao vikendicu s dvorištem i gospodarskim objektima. Tijelo je bacio u bunar, a bunar zatrpao građevinskim materijalom, ciglom, dijelovima betona… Naknadno je površinsko okno bunara premjestio ispred kuće, kao bi prikrio mjesto gdje je bacio tijelo. Keleminčić je ispravno smatrao da će biti prijavljen nestanak Slavojke Senišin, a prijavio ga je njezin sin 5. studenog 2011.