Policija upala na Geodetski fakultet u Zagrebu. Istražuje sporne aute i jahtu

Policija upala na Geodetski fakultet u Zagrebu. Istražuje sporne aute i jahtu

ZAGREBAČKA policija jutros je ušla u prostorije zagrebačkog Geodetskog fakulteta u Savskoj ulici, gdje je trenutačno smještena Uprava Fakulteta tijekom obnove njihove zgrade od potresa. Telegram piše da je neobilježen policijski auto satima bio parkiran pred privremenom zgradom Uprave Fakulteta.

Telegram piše da je policija u Savskoj izuzimala dokumentaciju vezanu uz EU projekte preko kojih je Geodetski fakultet posljednjih godinu dana nabavio automobile i jahtu – Land Rover Discovery Sport i Ford Ranger te jahta Mirakul 30. Kako je riječ o sredstvima EU fondova, za to je zadužen Ured europskog javnog tužitelja pa je izvjesno da su zagrebački policajci na fakultet ušli po njihovom nalogu.

Iz MUP-a Telegramu nisu potvrdili ni demantirali policijsko postupanje zbog same tajnosti za provođenje izvida. Telegram je ovih dana više puta pisao o Geodetskom fakultetu u Zagrebu i tome kako su nabavili dva luksuzna automobila i jahtu kao razlog navodeći da im je to bilo potrebno za istraživanje potresa i poplava. No u stvarnosti su automobile privatno vozili profesor Boško Pribičević s Katedre za Hidrografiju i stručni suradnik Robert Rodbinić. 

Dekan: Profesor vozi Rovera u svoju garažu da ga zbrine, a ono nije jahta

Dekan fakulteta Almin Đapo u ponedjeljak je rekao profesor Pribičević Land Rovera vozi u svoju privatnu garažu kako bi ga zbrinuo. 

“Pitate me vozi li ga privatno? U zadnje vrijeme, ako je pitanje vozi li ga u svoju garažu – odgovor je da. Mi smo preselili. Fakultet nije u svojoj zgradi. Mi nemamo dedicirani parking. Ako netko odveze auto da ne bi bio izložen na cesti u svoju garažu i sutra ga vrati, ja ne vidim problem u tome”, kazao je dekan Đapo.

Također, dekan Đapo demantira da se radi o jahti, već ističe da je to brod, plovilo od devet metara. 

“Uopće se ne radi o jahti, radi se o brodu, plovilu od devet metara. Brod mora biti određene specifikacije, tu se mora staviti vrijedna oprema. Ne možete u kaiću isploviti, recimo, do Visa i očekivati da ćete preživjeti”, izjavio je Đapo na televiziji.