Skupa vozila za “istraživanje” na fakultetu voze privatno profesori: U natječaju su tražili kožni volan, da je srebrne boje s efektom…

Skupa vozila za “istraživanje” na fakultetu voze privatno profesori: U natječaju su tražili kožni volan, da je srebrne boje s efektom…

Nedavno su zaposlenici geodetskog fakulteta prijavili upravu koja je nabavila dva skupocjena automobila za istraživanje potresa da bi ih naposljetku koristili profesori.

Zaposlenici Geodetskog fakulteta u Zagrebu požalili su se kako je 2020. godine javnim novcem uprava kupila dva automobila za 624.500 kuna. Skupocjeni automobili bili su namijenjeni istraživanju potresa da bi ih na kraju u privatne svrhe koristili profesor Boško Pribičević te stručni suradnik Robert Rodbinić.

U međuvremenu se Telegramovom istragom pokazalo da je prijava istinita. Profesor i suradnik, automobile su koristili i neradnim danima te ih parkirali u svojim privatnim garažama. Uprava fakulteta odgovorila im je kako se vozila koriste za potrebe projekta zbog kojeg su nabavljena, a dekan je napisao kako učestalost korištenja vozila ovisi o planiranim terenskim aktivnostima, prenosi Dnevnik.hr.

Posebnu pažnju privukli su uvjeti natječaja koji je svojedobno raspisan za nabavku vozila. U njemu je napisana vrlo specifična visina i širina automobila koja točno odgovara vozilu Land Rover Discovery Sport, a tražena je i specifična dodatna oprema. Zbog toga se u konačnici na natječaj i mogao prijaviti samo jedan ponuđač koji je i izabran.

Od dodatne opreme, tražen je kožni volan sjedala u kombinaciji s kožom, kromirana bočna stepenica kao i da automobil bude sive boje s efektom. Kako će ta opreme pridonijeti smanjenju rizika od prirodnih katastrofa u Republici Hrvatskoj za što je predviđen EU novac potrošen na vozila, teško je procijeniti.

Pribičević je pak novinarima Telegrama rekao kako je svemu ovome uzrok njegova nominacija na nedavnim izborima za dekana tijekom kojih je krenula hajka na njega i koje je u konačnici i izgubio.