Vikend uglavnom bez kiše, doznajte kad stiže novo pogoršanje

Vikend uglavnom bez kiše, doznajte kad stiže novo pogoršanje

Donosimo vremensku prognozu meteorologinje Tee Blažević za N1.

Većinom sunčano je u Dalmaciji i na istoku zemlje, oblačnije na sjevernom Jadranu, u zapadnoj i sjeverozapadnoj unutrašnjosti. Nestabilne su i dalje prilike zbog kruženja vlažnog zraka po visini nad našim krajevima. Kolnici su na mjestima mokri i skliski, upozoravaju iz HAK-a, ističu i lokalno maglu u unutrašnjosti. Vozači se pozivaju na oprez!

U nastavku četvrtka bit će promjenjivo, što znači da uz sunčana razdoblja može biti i onih s kišom i pljuskovima, moguće i grmljavinom. Oborina je najizglednija u Gorskom kotaru i Lici, unutrašnjosti Dalmacije kao i na sjevernom Jadranu.

Petak će biti sličan, isto treba računati na mogućnost prolaznih i povremenih pljuskova u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, u Gorskom kotaru i Lici. Uz pljuskove može biti i pojave grmljavine.

Za vikend će biti većinom suho, i pretežno sunčano, osobito duž Jadrana. U unutrašnjosti ipak dijelom sunčano, a mogući su i prolazni pljuskovi u Gorskom kotaru i Lici te unutrašnjosti Dalmacije u subotu.

I nedjelja će biti većim dijelom suha, no prema večeri će ponovno rasti vjerojatnost za pljuskove. Temperature će rasti do 20-ak stupnjeva.

U novom tjednu oborine će ponovno biti češće, piše N1.