Petra muža zveknula svijećnjakom po glavi jer nije htio voditi psa u šetnju

Petra muža zveknula svijećnjakom po glavi jer nije htio voditi psa u šetnju

Petra (30) zveknula je svojeg supruga (34) metalnim svijećnjakom po glavi nakon svađe oko toga tko će izvesti psa u šetnju iz stana.

Tvrde to policija i državno odvjetništvo koje je protiv Petre ovih dana podignulo optužnicu tražeći od suda da joj “izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, s time da se izrečena kazna neće izvršiti ako okrivljenica u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo”.

Prema optužnici, sve se dogodilo u siječnju ove godine oko 9.30 sati u stanu na području Zagreba. Žena je, kako se navodi, napala muža jer nije htio ići sa psom u šetnju.

“Nakon prepirke s izvanbračnim suprugom, u nakani da ga tjelesno povrijedi, rukama ga je ogrebala po licu i vratu te ga metalnim svijećnjakom udarila u područje stražnjeg dijela glave, uslijed čega je muž zadobio povrede u vidu rane razderotine na zatiljnom dijelu glave duljine 2,5 centimetara.

Dakle, drugoga je tjelesno ozlijedila, a djelo je počinjeno prema bliskoj osobi”, naglašavaju tužitelji u upravo podignutoj optužnici.

‘Jesmo, potukli smo se’

Policiju je pozvao vlasnik stana te je Petra odmah uhićena, a mužu je pružena prva pomoć. Policija je otkrila kako su mu na odjeći vidjeli tragove krvi. Žena priznaje da su se tog dana potukli, ali naglašava kako se ona samo branila.

Prepirali smo se oko šetnje psa, oboje smo krivi. Točno je da sam ga ogrebala, ali to sam učinila u obrani, i također je točno da sam ga nekim svijećnjakom udarila po glavi. Radi se o nekom svijećnjaku od lima koji se nalazio na stolu.

Ali, on je mene grebao, držao za lice i vukao po podu, nije me gušio. Prestali smo kad je stanodavac kucao na vrata, a potom je pozvao i policiju”, rekla je Petra, dok je muškarac iskoristio zakonsku blagodat nesvjedočenja kao izvanbračni suprug okrivljenice.

Policija je u stanu na podu zatekla “metalni svijećnjak duljine 23 centimetra s tri valjka visine od oko 15,5 centimetara, 10,5 centimetara i 5,5 centimetra, promjera oko 4 centimetra”.

“Također, na drvenom stoliću ovalnog oblika koji je postavljen između kutne garniture i komode pronađen je drugi metalni svijećnjak duljine oko 23 centimetra, s tri valjka visine oko 15,5 centimetara, 10,5 centimetara i 6 centimetara, promjera oko 4 centimetra”, stoji u policijskom zapisniku., piše danica.hr