Otkriven razlog naprasnog odlaska šefice USKOK-a, sve je zakuhao njezin vozač!

Otkriven razlog naprasnog odlaska šefice USKOK-a, sve je zakuhao njezin vozač!

Iz DORH-a su potvrdili da je Vanja Marušić ostavku podnijela iz osobnih razloga

Vanja Marušić podnijela je ostavku na mjesto ravnateljice USKOK-a točno pola godine nakon što je ponovno kao jedina kandidatkinja imenovana na tu funkciju. Iz DORH-a su potvrdili da je ostavku podnijela iz osobnih razloga.

Kako HRT neslužbeno doznaje, Marušić je dala ostavku zbog problema s njezinim vozačem koji je imao sudar službenim automobilom, a koristio ga je privatno. Nastala je šteta za koju navodno nisu rekli DORH-u već su je platili bez da su tražili regres od vozača.

Iz DORH-a su ranije danas potvrdili da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek tijekom ranih poslijepodnevnih sati zaprimila pisani zahtjev ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Vanje Marušić za prestankom rada u USKOK-u iz osobnih razloga.

– Sukladno odredbi članka 10. stavka 4. Zakona o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek proslijedila je navedeni zahtjev ministru pravosuđa i uprave s obzirom da ministar pravosuđa i uprave treba dati svoju suglasnost za prestanak rada ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske će, ako ministar pravosuđa i uprave da svoju suglasnost i kada ona bude zaprimljena u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske, donijeti odluku povodom navedenog zahtjeva.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske će o svim ostalim informacijama pravovremeno obavijestiti javnost, poručili su iz DORH-a.