Malenica: Prometna nesreća razlog je odlaska šefice USKOK-a, ostavku je tražila Hrvoj-Šipek

Malenica: Prometna nesreća razlog je odlaska šefice USKOK-a, ostavku je tražila Hrvoj-Šipek

Ivan Malenica, ministar pravosuđa potvrdio je gotujući u Dnevniku Nove TV da je razlog za ostavku Vanje Marušić, ravnateljice USKOK-a, prometna nesreća s materijalnom štetom koju je prouzrokovao njen vozač

Malenica je naveo da je ostavku od Marušić zatražila Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek.

‘Kasno popodne sam dobio dopis glavne državne odvjetnice. Dostavljeno je izvješće u kojem se navode razlozi – sama činjenica je da je glavna državna odvjetnica zatražila ostavku’ kazao je Malenica i dodao da je je posrijedi prometna nesreća s većom materijalnom štetom.

Istaknuo je da će u narednim danima reagirati DORH.

Podsjetimo, poslijedpodne je iz DORH-a priopćeno da je Marušić uputila je zahtjev za prestankom rada u USKOK-u iz osobnih razloga. No nije dugo trebalo da procuri da razlog leži u činjenici da je njen vozač je službenim automobilom početkom 2022. godine oduzeo prednost drugom vozilu zbog čega je došlo do sudara, a šteta na automobilu USKOK-a bila je čak sto tisuća kuna.

Navodno je pet mjeseci trebalo da se automobil popravi i da se sve sanira, no glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek do prije deset dana o tome nije imala pojma kada je dobila anonimnu prijavu.

Prema Zakonu o USKOK-u, Hrvoj-Šipek proslijedila je Marušićkin zahtjev ministru pravosuđa i uprave, s obzirom da ministar pravosuđa i uprave treba dati svoju suglasnost za prestanak njenog rada. Malenica je potvrdio da će to učiniti i da će Glavna državna odvjetnica imenovati ravnatelja USKOK-a., prenosi tportal