‘Zlovoljan’ sudac ima četiri kredita i nijednu nekretninu, zanimljiva je veza njegove supruge s Estonijom

‘Zlovoljan’ sudac ima četiri kredita i nijednu nekretninu, zanimljiva je veza njegove supruge s Estonijom

Krčki sudac Anton Hlača trebao je 19. travnja održati ročište u slučaju dvije stranke koje se već više od godine dana spore oko zemljišta, ali ga je odgodio za studeni s obrazloženjem da ga je ”zlovolja spopala nakon što je dobio platnu listu”.

Imovinske kartice sudaca javna su stvar pa smo tako odlučili provjeriti što točno i u kojoj mjeri posjeduje gorespomenuti sudac. Što se tiče plaće, sudac Hlača mjesečno prima od 16 do 17 tisuća kuna bruto, odnosno njegova mjesečna neto plaća iznosi oko 11.000 kuna.

Hlača ima četiri kredita, u iznosu malo većem od 750 tisuća kuna. Najveći kredit je od 486.699 kuna, dva su po 94 tisuće i 76 tisuća kuna, a četvrti je u iznosu od 50 tisuća kuna. 

On u posjedu nema nekretnine, no tu dolazimo do zanimljivog detalja. Naime, njegova supruga vlasnica je stana u okolici glavnog grada Estonije Tallinna (Saue) od 50 m2, čija je vrijednost u imovinskoj kartici procijenjena na 1,8 milijuna kuna. Supruga ima i kredit od 170 tisuća eura u Swedbanku, najvećoj banci koja posluje u Estoniji. 

Podsjetimo, predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić rekao je, da je odmah po saznanju o tom slučaju pokrenut postupak provjere činjenica, o čemu će o odluci obavijestiti javnost na kraju radnog dana ili najkasnije u ponedjeljak”., piše direktno.hr