Pretresi i u Bruxellesu, policija u uredima Europske pučke stranke

Pretresi i u Bruxellesu, policija u uredima Europske pučke stranke

Belgijska i njemačka policija pretresle su u utorak sjedište Europske pučke stranke u Bruxellesu, najveće stranke u Europskom parlamentu.

Policijska potraga “povezana je s istragom koja je u tijeku u Tiringiji, u Njemačkoj”, stoji u priopćenju stranke, javlja POLITICO.

“Stranka potpuno transparentno surađuje s nadležnim tijelima, pružajući sve relevantne informacije i dokumentaciju”, dodaje se.

“Belgijski policajci izvršili su raciju na prvom i trećem katu sjedišta stranke u Rue du Commerce”, rekao je izvor.

Prema prvim informacijama, policija je zaplijenila računala u vezi s istragom koja je u tijeku o navodnoj korupciji tijekom izborne kampanje za EU 2019, javlja Euroactiv.

Zastupnik CDU-a Mario Voigt bio je voditelj digitalne kampanje čelnika EPP-a Manfreda Webera tijekom predizborne kampanje za Europski parlament 2019., a istraživanje je usmjereno na dodjelu ugovora za digitalnu kampanju jednoj tvrtki u Tiringiji, navode njemački mediji.

Voigt je sada čelnik CDU-a u Tiringiji. Prošlog rujna, odbor za pravosuđe pokrajinskog parlamenta Thüringen odrekao mu se pravnog imuniteta do istrage njemačkog javnog tužitelja, iako nije jasno je li ovaj slučaj povezan, prenosi N1.