Liječnik otkrio jednu stvar koja utječe na dužinu i kvalitetu života: Pomaže, a za to nam ne treba više od pola sata

Liječnik otkrio jednu stvar koja utječe na dužinu i kvalitetu života: Pomaže, a za to nam ne treba više od pola sata

Mnogi bi htjeli znati recept za dugovječnost, a savjete često traže i od starijih ljudi koji su doživjeli 100 godina. Način života uvelike utječe na njegovu kvalitetu, a dr. Peter Attia, specijaliziran za dugovječnost, otkrio je da tajna leži u jednoj važnoj stvari, piše Kurir.rs.

Naime, on tvrdi da je vježbanje tri sata tjedno ne samo neophodno za bolje zdravlje, već može i smanjiti rizik od rane smrti za 50 posto.

– Tjelovježba je promjena kojom možemo utjecati na duljinu i kvalitetu života, a njome se najmanje koristimo – rekao je.

Potaknuo je ljude da u svoju rutinu uključe vježbe snage i kardio vježbe – Da biste pokrili osnove, dižite utege. To je jedna od stavki koja se najviše povezuje s dugovječnošću, ali nemojte zanemariti održavanje kardiorespiratorne kondicije – dodao je.

Jednostavno rečeno, ako počinjete od nule, vježbanje 30 minuta dnevno, šest dana u tjednu, može pomoći u smanjenju rizika od smrti.

Prema Klinici Mayo, trening snage pomaže produljiti život, ali također pomaže u razvoju jakih kostiju, upravljanju težinom, poboljšanju kvalitete života, upravljanju kroničnim stanjima i izoštravanju vještina razmišljanja. S druge strane, kardio vježbe poboljšavaju rad srca i pluća, pumpajući više krvi i kisika po tijelu.

– Znamo i da je tjelovježba eliksir za zdravlje mozga, a nevjerojatno je koliko je učinkovitija od dijete, pa i spavanja. A te stvari su nam potrebne, nemojte ih ignorirati – upozorava dr. Attia.

Prema liječniku, svatko bi trebao težiti jesti voće i povrće, ugljikohidrate bogate vlaknima, proteine ​​i zdrave masti. Također preporučuje dovoljno sna i meditaciju., prenosi slobodna dalmacija