Gorjela poznata tvornica parketa, buktinju gasilo 100 vatrogasaca, radnik teško ozlijeđen

Gorjela poznata tvornica parketa, buktinju gasilo 100 vatrogasaca, radnik teško ozlijeđen

Prvo je došlo do eksplozije, onda požara koji se proširio. U požaru je teško ozlijeđen 51-godišnjak

Noćas nešto prije ponoći došlo je do eksplozije i požara u tvrtki PPS Galeković u Mraclinu.

Prema za sada još uvijek neslužbenim informacijama požar se proširio na staru upravnu zgradu i skladište, javlja lokalni portal Mraclin.hr. U požaru je teško ozlijeđen 51-godišnji zaposlenik, potvrdila je zagrebačka policija.

– Jučer, 1. travnja oko ponoći u na području Mraclina u Ulici Braće Radić iz zasada neutvrđenog razloga izbio je požar u proizvodnom pogonu drvene industrije uslijed kojeg je došlo do eksplozije i ozljeđivanja 51-godišnjeg zaposlenika. Požar su ugasili vatrogasci, dok je liječnička pomoć ozlijeđenom zaposleniku pružena u Klinici za traumatologije gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Očevid će se obaviti danas – priopćili su iz policije.

U intervenciji je sudjelovalo oko stotinjak vatrogasaca što je najbolje govori o razmjerima požara.

Intervenirali su pripadnici JVP-a Velika Gorica sa svim svojim kapacitetima, dvadesetak članova mraclinskog DVD-a te više od deset lokalnih DVD-a.

Materijalna šteta navodno je velika.

Prvo je došlo do eksplozije, onda požara koji se proširio na staru upravnu zgradu i skladište, navodi portal VG Kronike.

Na terenu je i gradonačelnik Krešimir Ačkar koji potvrđuje kako još uvijek traje intervencija gašenja., prenosi jutarnji