Kakvi biseri: Četkicom za zube uspjeli pobjeći iz zatvora, ‘pali’ jer su odmah išli na palačinke

Kakvi biseri: Četkicom za zube uspjeli pobjeći iz zatvora, ‘pali’ jer su odmah išli na palačinke

Od improviziranog komada metala i četkice za zube napravili su oruđe kojim su napravili tunel kroz cigleni zid i provukli se iz zatvora, objavila je lokalna policija

Dvojica kriminalaca uspjeli su pobjeći iz zatvora u saveznoj državi Virginiji samo kako bi im iduće jutro presudila glad, kad su nesmotreno sjeli u IHOP, američki lanac restorana specijaliziran za jela za doručak, prvenstveno palačinke.

Kako je priopćio Šerifov ured grada Newport News, gdje su u kaznionici mjesecima izdržavali kaznu za različite prevare i krađe, 37-godišnjak i 43-godišnjak odlučili su svoje kriminalno iskustvo primijeniti i za bijeg iz iste, gdje su, uz pomoć oruđa, među kojima je bila i četkica za zube, uspjeli probiti tunel u zidu i pobjeći.

– Daljnjom istragom utvrđeno je da su muškarci probili tunel kroz zid ćelije koji je vodio prema van i nastavili se penjati sigurnosnim zidom – navode.

Policija: Iskoristili su slabost u konstrukciji zida

Iz Šerifovog ureda objašnjavaju kako su muškarci iskoristili neodređenu ‘slabost konstrukcijskog dizajna’ uz pomoć ‘primitivno izrađenih alata izrađenih od četkice za zube i metalnog predmeta’, ali nisu htjeli iznositi detaljnije informacije prije nego građevinski inženjeri otklone slabost koju su kriminalci iskoristili kod bijega, vjerojatno kako ne bi davali ideje i drugim zatvorenicima.

Kako piše NPR, bjegunce su prepoznali prolaznici iduće jutro u Hamptonu, obalnom gradiću svega 15-ak kilometara od Newport Newsa, kad su se odlučili počastiti doručkom u poznatom restoranu za palačinke.

Momci su pobjegli u ponedjeljak popodne, no tek nakon večernjeg rutinskog prebrojavanja čuvari su otkrili da ih nema, nakon čega je policija raspisala potragu za bjeguncima., prenose 24sata

Ne tako bistar dvojac vraćen je u zatvor i tako dodatno popunio listu kaznenih djela za koja ih se tereti.