DALIĆ: PODIGLI SMO LETVICU, SITUACIJA JE OPASNA

DALIĆ: PODIGLI SMO LETVICU, SITUACIJA JE OPASNA

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u 11 sati započeo je press konferenciju povodom početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Prve su to utakmice Hrvatske nakon osvajanja svjetske bronce u Kataru krajem prošle godine.

Hrvatsku u subotu od 20.45 očekuje utakmica protiv Walesa na Poljudu, a tri dana kasnije (utorak, 20.45) Vatreni gostuju u Turskoj.

“Napravili smo u ovih pet i pol godina mog mandata veličanstvene rezultate. Više od postavljenih ciljeva. Nismo mi ni svjesni što smo sve napravili. Osjećam da imam snage i motiva, zajedno s igračima nastaviti s reprezentacijom. Objektivni smo i naš cilj je plasman na veliko natjecanje
“Sve drugo je uspjeh. Moramo zadržati dobru atmosferu i pozitivu u reprezentaciji. Pored rezultata moramo slagati i novu reprezentaciju i smjeniti generaciju. Opasna je situacija jer imamo velika očekivanja. Podigli smo letvicu”, započeo je Dalić.

Osvrnuo se na nadolazeće kvalifikacije za Europsko prvenstvo.
“Krećemo u kvalifikacije. Prvi cilj je plasman. Favoriti smo u skupini. Imamo tu kvalitetu i moramo biti oprezni i koncentrirani. Želimo biti prvi u skupini. Europsko prvenstvo je u Njemačkoj, tako da će biti puno naših navijača. Bio sam kao navijač u Njemačkoj na reprezentaciji, bilo je sjajno

Hrvatska nikad nije bila jača nego u Rusiji. Ali to više nije to. Ne bježim od toga da imamo kvalitetu. Imamo bolje rezultate na Svjetskom prvenstvu nego na Europskom. Imamo igrače koji dolaze, ali oni ne mogu ništa napraviti bez ovih starijih igrača. Ovo je stvaranje nove generacije koja je napravila velik rezultat“, rekao je hrvatski izbornik, piše Sport klub.