Jednom oduzeli automobil, drugi završio u zatvoru. Policija izdala drakonske kazne za prometne prekršaje

Jednom oduzeli automobil, drugi završio u zatvoru. Policija izdala drakonske kazne za prometne prekršaje

Policijska službenica izdala je muškarcu upozorenja i naredbe da se zaustavi na koje se oglušio pa su nad njim upotrijebljena sredstva prisile

Zbog kršenja prometnih pravila hrvatska je policija proteklog dana na drastične načine kaznila vozače. Jedan je u Ratkovici ostao bez vozila, a drugi u Puli završio u zatvoru.

Naime, kako javlja PU požeško-slavonska, u ponedjeljak oko 0:05 sati u mjestu Ratkovica zaustavljen je Opel kojim je upravljao 44-godišnjak koji uz to, nije imao vozačku dozvolu.

Policija ja utvrdila i da je riječ o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja pa mu je privremeno oduzela vozilo, a njega smjestila u posebnu prostoriju policije. Protiv njega podić će optužni prijedlog.

S druge strane, pulska je policija na osam dana pritvorila vozača (33) kojeg su kontrolirali u 5:10 sati, a koji nije imao vozačku dozvolu. Nakon što je o tome izvijestio policiju, izašao je iz vozila i krenuo se samovoljno udaljavati s mjesta kontrole.

“Policijska službenica izdala je muškarcu upozorenja i naredbe da se zaustavi na koje se oglušio te su u cilju sprječavanja daljnjeg samovoljnog udaljavanja s mjesta događaja i savladavanja aktivnog otpora koji je muškarac pružao, policijski službenici nad njime su uporabili sredstva prisile”, kažu.

Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije, dodaju pa zaključuju da je utvrđeno kako je vozilom upravljao prije stjecanja prava te je izričito odbio ponuđeno testiranje na drogu. Iz tog razloga završio je u zatvoru, a zaključuju kako su tijekom policijskog postupanja lake tjelesne ozljede zadobili policajka i policajac koji su postupali prema vozaču, dok on nije ozlijeđen., piše danas.hr