Bačić: ‘Nemoguće je do 1. studenog obnoviti 2419 mobilnih stambenih jedinica’

Bačić: ‘Nemoguće je do 1. studenog obnoviti 2419 mobilnih stambenih jedinica’

Velika većina u kontejnerskom naselju zadovoljni je našim prijedlogom stambenog zbrinjavanja. Među njima ima nerazumijevanja i odnosi se na privremeni smještaj do konačnog rješavanja njihova smještaja, kazao je ministar Branko Bačić koji je danas posjetio Petrinju i Glinu

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić posjetio je danas Petrinju i Glinu.

Previđena je njegova posjeta kontejnerskog naselja, potom gradilišta montažne gradnje OŠ Ivan Goran Kovačić, Područne škole Nebojan te se očekuje njegovo obraćanje medijima, kao i gradonačelnice Petrinje Magdalene Komes i župana Sisačko-moslavačke županije Ivana Celjaka.

Ministar Bačić rekao je danas u Petrinji i Nebojanu kako bi se uvjerili sa stanjem obnove.

“Jutros smo imali sastanka s gradonačelnicom i županom te smo donijeli konkretne zaključke o daljnjoj obnovi zgrada, prije svega Petrinje. Iza nas je program stambenog zbrinjavanja sugrađana koji su kontejnerima, bilo kraj svojih kuća ili u kontejnerskom naselju te smatramo da smo u zakonodavnom smislu to riješili kroz 11 modela stambenog zbrinjavanja. Pred nama je dio obnove, prije svega u Petrinji, koji se odnosi na rješavanje višestambenih kuća, obnove centra Petrinje. Definirat ćemo prioritete”, rekao je ministar.

Nakon obilaska škole u Nebojanu, posjetit će i Glinu, te obilježiti početak radova na tri višestambene zgrade s 57 stanova.

“Podignut ćemo time stambeni fond u Glini. Svi objekti, čija se obnova sufinancira iz Fonda solidarnosti u županiji i u dijelu koji se odnosi na projekte koje provodi Sisačko-moslavačka županija, kada je u pitanju najuži centar Petrinje, vrlo dobro napreduju. Zadovoljan sam. Svi rokovi radova uglavnom pri kraju po pitanju onog dijela koji se financira iz Fonda i koji treba biti gotov do 30. lipnja. to me veseli i nadam se da će i Grad Petrinja i županija, projekte koji su preuzeli i koji se financiraju iz Fonda, dovršiti u zadanim rokovima”, rekao je ministar.

O ljudima iz kontejnerskog naselja

Na pitanje novinara kako je doživio susret s građanima u kontejnerskom naselju, jer je bilo i žustrih rasprava, rekao je da je to očekivao., piše danas.hr