DRAMA NA SKUPŠTINI DINAMA ! Srušen kvorum! Barišić otkrio tko će upravljati klubom!

 DRAMA NA SKUPŠTINI DINAMA ! Srušen kvorum! Barišić otkrio tko će upravljati klubom!

Od 18 sati u zagrebačkom hotelu Sheraton održava se redovna skupština Dinama, najvažnija u novijoj povijesti kluba. Na njoj će se za prevlast u klubu boriti struja naklonjena Mirku Barišiću i struja naklonjena osuđenom kriminalcu Zdravku Mamiću, koji iz BiH i dalje želi vladati klubom. Tekstualni prijenos skupštine pratite na portalu Direktno. 

Barišić: Dok se ne izabere nova skupština kluba njime rukovodi uprava i predsjednik kluba

“Dok se ne izabere nova skupština kluba njime rukovodi uprava i predsjednik kluba. Dok je tako, vi mi trebate. Molim vas da zajednički radimo na projektima kluba i da do Nove godine radimo na važnim stvarima. Ne možemo izabrati izvršni ni nadzorni odbor”, kaže Barišić.

NEMA KVORUMA

Nema kvoruma. Ostalo je 37 skupštinara, a za kvorum je potreban 41.

Nastavljena skupština bez Mamićevaca!

Mirko Barišić nastavio je skupštinu u kojoj nema Mamićevaca! Cijela polovica dvorane u kojoj su bili pripadnici Mamićeve struje sad je ispražnjena. Traje prebrojavanje skupštinara

Nova pauza

Skupštinari okupljeni oko Damira Zorića najavili su izlazak iz skupštine što bi srušilo kvorum jer ih ne bi bilo dovoljno. Nakon toga je Barišić rekao da će biti pauza pet minuta da se, valjda, strasti smire. Neki su obukli jakne i krenuli prema izlazu, neki ostaju…

Upitan kvorum

Mamićevci izlaze iz skupštine, a Barišić istovremeno opet daje pet minuta stanke. Moguće je da će se vratiti.

Vlatka Peras se vratila

Predsjednica uprave se nakon desetak minuta vratila u dvoranu.

Zorić nikako ne želi verificirati povjerenike

Damir Zorić je za govornicom i on ponovno objašnjava da povjerenici još ne mogu biti verificirana i da su novi povjerenici ubačeni u skupštinu na način koji je na prošloj skupštini označen nelegitimnim.

“Prekinite sramotu. O povjerenicima se ne glasa. Što vi želite, prekinuti Skupštinu?”, uzvraća Naglić.

Kaos oko glasova

Glasovanje je opet ponovljeno prije nekoliko minuta i Barišić tvrdi da je s 36 glasova izglasano predsjedništvo skupštine iako mamićevci tvrde da povjernici nisu imali pravo glasa. O tome se raspravlja već deset minuta.

Barišić inzistira da glasaju i povjerenici

Očito je da Barišić kontrolira 36 od 70 ruku i odlučan je provesti svoju volju, Mamićevci viču da je posrijedi pravno nasilje

Vlatka Peras je izašla iz dvorane

Ponovno je počelo glasanje za radno predsjedništvo i verifikacijsku komisiju, a predsjednica uprave Vlatka Peras je u vrijeme novog prebrojavanja glasova za tijela skupštine izašla iz dvorane.

I ponovno je izbrojano 36 glasova. Mamićevci opet negoduju.

Zorić: Ajmo se držati pravila

“Sad nas tjerate da radimo iste stvari zbog kojega je zadnja skupština poništena. Ajmo se držati pravila. Izaberite tri člana radnog predsjedništva, ostali na pozicije za goste pa ćemo onda nastaviti s radom skupštine. 

Tko će nam posvjedočiti da su njih osmorica s pravom ovdje? Jer nema Nadzornog odbora koji je raspušten, nema niti članova uprave Krešimira Antolića, Peternel niti Darija Šimića“, rekao je Zorić.

Barišić čita imena povjerenika

Barišić je pročitao novih osam povjerenika koji su članovi skupštine. Mamićevci se ne slažu i objašnjavaju Barišću da ne može on reći tko je novi član skupštine dok se ne utvrdi verifikacijsko povjerenstvo. Odvjetnik objašnjava da povjerenici sudjeluju u glasovanju tijela pa i o verifikacijskom povjerenstvu i da tako kaže statut.

Barišić čita prezimena osmorice povjerenika. Bošković, Novosel, KalabekĐuranacSragaBarićKomorecDubić. On ih smatra verificiranima.

Zorić se obraća odvjetiku Linti. “Nismo došli u školu, ne morate nas podučavati”, kaže. I dalje odbijaju prihvatiti da su povjerenici verificirani. Kaže da je izbor povjerenika “kontaminiran”.

Kezerić prozvao Barišića

Stjepan Kezerić prozvao je Barišića: “Vi ste predsjedniče jedan od glavnih krivaca. Medusobno nas svađate”.

Barišić uzvraća: “Ja poštujem statut i doveo sam savjetnika da to potvrdi.” Ističe da je upravo zato pozvao odvjetnika Lintu, a.ovaj mu je dao za pravo da povjerenike odmah uvrsti među skupštinare.

Prepucavaju se povjernici

Javio se osmi povjerenik Bošković, pripadnik Mamićeve struje. Poziva i onih sedam pripadnika iz redova Boysa da izađu iz dvorane prije nego ih se verificira. Mamićevci plješću.

“Vi ste predsjedniče uvijek zazivali demokratske procese i ‘ajmo to tako riješiti”, rekao je povjerenik.

Odgovorio mu je povjerenik od strane navijača:

“Ja sam Domagoj Novosel iz redova povjerenika i nas sedam će sigurno ostati sjediti ovdje. Gospodin Zorić je rekao da ćemo sigurno biti verificirani pa nas onda možete samo iznijeti van. Hvala vam na demokraciji, ja se s vama sigurno neću svađati”.

Mamićevci uzvraćaju povicima: “Kome se ti prijetiš?!”

Nastavljena Skupština minutom šutnje

“Sve bih vas zamolio za minutu šutnje Ćiri Blaževiću, pokojnom predjsedniku Tomislavu Mrazu i dugogodišnjem zapisničaru Milanu Komorčecu“, rekao je Barišić.

Mamićev brat izvrijeđao skupštinara

“Da ti nije bilo Zorana [Mamića, op.a.], pas’o bi travu”, rekao je Stojan Mamić u pauzi Hrvoju Šojatu. Usput je izvrijeđao i još neke skupštinare koji su očito promjenili stranu.

Potpuni je kaos na skupštini

Da rezimiramo ono što se do sad događalo. Mirko Barišić je predložio glasovanje oko članova radnog predsjedništva i pozvao je da sve da o tome glasuju, a među njima i osmero povjerenika. Zorićeva strana tvrdi da oni ne mogu glasovati jer nisu još verificirani, a njihova verifikacija treba se dogoditi u točki 2. dnevnog reda te smatraju da je glasovanje nelegitimno. Počeli su vikati nakon čega je Barišić zatražio pauzu.

Njegovo radno predsjedništvo dobilo je 36 glasova, što je natpolovična većina, ali trenutačno nejasno je li radno predsjedništvo izglasano ili nije.

Izabrano radno predsjedništvo

Barišić je utvrdio 36 glasova za predloženo radno predsjedništvo i opet je započelo prepucavanje. Izašlo je i osiguranje na podij. Barišić traži novu pauzu od 15 minuta.

Barišić predlaže radno predsjedništvo

Vladimir Gašparović, Mirko Barišić i Vlatka Peras. Tko je za?” pitao je Barišić.

Tomislav Rukavina je prekinuo glasovanje i upozorio Barišića da povjerenici prvo moraju biti verificirani da bi mogli glasovati.

BBB napravili bakljadu ispred Sheratona

I dok u Sheratonu traje igra prijestolja, vani na ulici gromoglasno navijanje Boysa i bakljada.