Milanović: ‘Predsjednička kandidatura bi i od Majke Tereze napravila propalicu. Nemam želje, ne zovem se Željko’

Milanović: ‘Predsjednička kandidatura bi i od Majke Tereze napravila propalicu. Nemam želje, ne zovem se Željko’

Predsjednik Zoran Milanović povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena obilazi izložbu “Dora – Zapis na brezovoj kori”, postavljenu povodom obilježavanja 100 godina od smrti prve hrvatske skladateljice Dore Pejačević.

“Da nije bilo mene 10 godina na čelu SDP-a u Saboru uopće ne bi bilo žena ili bi ih bilo 5 posto. Ja sam svoje napravio što sam mogao. Dalje neka radi tko zna i tko može”, kazao je Zoran Milanović.

“Sada govoriti o predsjedničkim izborima je infantilno. Vidim da već postoje određene kombinacije. Ima slike, nema tona. Nadam se da će bit hrabriša koji će biti spremni biti kandidati i kandidatkinje SDP-a. Ta kandidatura bi i od majke Tereze napravila propalicu”, rekao je predsjednik pa dodao da je u pitanju hoće li se kandidirati:

“To ovisi o sudbini, bogu, mojim odlukama”, rekao je pa kazao “Nemam želja, rekao sam vam puno puta da sam slobodan od želja. Nisam Željko, Zoran se zovem”

“Već pet dana pričate o tome tko će biti kandidat u after future. Strahujem, bojim se, nemam hrabrosti odgovoriti, silno sam uplašen”, rekao je o svojoj potencijalnoj kandidaturi.

Odgovorio je na pitanje o motivu promjene ZKP-a i kaznenog zakona od kojeg premijer ne odustaje:

“Mislite ove Zlate koja je fakat zlata. Kad se sjetim kako su prije 2 godine šikanirali časnu i kompetentnu osobu, to je strašno. To je još jedan oblik nasilničkog ponašanja. To je najava uvođenja staljinističkih, ma to su korejski zakoni. Koji je smisao tajnosti postupka? Koji je smisao da državni odvjetnik ide na TV, komunicira s medijima i istovremeno ima neograničenu mogućnost progona ljudi bez ikakve odgovornosti. Tko je to smislio? Jesu to neke svete krave? Plenković bi hapsio, na kraju će stradati novinari. Ako neće novinari, tko će? Da neće možda član HDZ-a. Nastradat će novinari jer će se njima jedino moći dokazati, stavit će ih na muke da priznaju tko im je dao informaciju. Više je problem zašto je tajna, a ne bi li trebala biti javna”, piše danas.hr