‘Ja sam u bolnici na Rebru pobjegao policiji, evo kako. I ne, neću se predati, idem u rat!‘

‘Ja sam u bolnici na Rebru pobjegao policiji, evo kako. I ne, neću se predati, idem u rat!‘

‘Progutao sam tri žileta, zato su me morali voditi u bolnicu. Jedan je još u meni, ne znam je li mi poderao crijeva…‘

Ja sam Srđan Martinović i pobjegao sam iz bolnice na Rebru. Javio sam vam se jer želim demantirati da imam ikakve veze sa Srđanom Mlađanom. Nije bila nikakva panika i bolnica nije bila u strahu, kako se priča. Nakon što je iz sobe, u kojoj sam bio smješten s dva pacijenta, izišla jutarnja vizita, a tom trenutku trojica interventnih policajaca bila su izvan sobe, ja sam tu minutu iskoristio i pobjegao – otkriva nam pojedinosti svog bijega iz zagrebačkog KBC-a Zagreb​ Srđan Martinović, koji je jutros u 8.53 sati nazvao našu redakciju.

U desetak minuta razgovora opisao nam je kako je i zbog čega prošlog utorka uhićen u Varaždinu, u srijedu bio prepraćen na kriminalističko istraživanje u IV. policijsku postaju u Petrovoj ulici, gdje je progutao žilete, nakon čega je završio na Rebru, iz kojeg je pobjegao prošlog četvrtka. Na pitanje ima li se namjeru predati, odgovorio je vrlo odlučno: – Ne, ne, ne, nema predaje. Optužili su me za nešto što nisam počinio. U srijedu idem u Ukrajinu, u rat, ali predati im se neću. Vozit će me prijatelj.

Poslao nam je i svoje fotografije i dokumentaciju – pouku o pravima koju mu je uručila policija, potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta i medicinsku dokumentaciju.

Više pročitajte u JUTARNJEM