HASANBEGOVIĆ IZNENAĐEN Domovinski pokret zahtijeva ispriku, on poručio: Nije mi jasno zbog čega bih to učinio!

HASANBEGOVIĆ IZNENAĐEN Domovinski pokret zahtijeva ispriku, on poručio: Nije mi jasno zbog čega bih to učinio!

Domovinski pokret ogradilo se od nedavnih postupaka Zlatka Hasanbegovića, člana Kluba te stranke. Naime, Hasanbegović je sudjelovao na predstavljanju knjige “Bosanska golgota četnika 1945. godine” u Zagrebu, čiji su autori dvojica srpskih povjesničara Bojan Dimitrijević i Nemanja Dević.

“Domovinski pokret zbog toga od dr. Hasanbegovića očekuje javnu ispriku svima onima koje je njegov privatni nastup povrijedio . Isto tako, napominjemo da on kao znanstvenik ima pravo govoriti i nastupati, zajedno s drugim uglednim hrvatskim znanstvenicima, čiji doprinos u utvrđivanju povijesne istine izuzetno cijenimo, međutim, manipulacija u režiji Beograda kojom se iskrivljuje istina, za nas je krajnje neprihvatljiva. I da ne bi bilo kakvih nedoumica DP je za potpunu zabranu četničkog pokreta u RH”, naveli su, među ostalim, iz Domovinskog pokreta.

Hasanbegović je bio, malo je reći, iznenađen priopćenjem kolega, koji prethodno nisu ni razgovarali s njim. I odbija se ispričati jer smatra da nije ništa sporno učinio, piše Novi list.

“Bio je to znanstveni skup poluinternog karaktera na kojem je bilo desetak hrvatskih povjesničara, poput Vladimira Geigera, koji je bio i moderator, Nikice Barića, Marija Jareba i Davora Marijana. Došao sam tamo, sjeo, poslušao predavanje i onda otišao doma. Ništa nisam govorio. Nije mi jasno zbog čega bih se ja sada morao ispričati”, čudio se Hasanbegović.