Tomašević razriješio Dražena Siriščevića s mjesta ravnatelja Lisinskog: Bilo je puno nepravilnosti i narušenih odnosa, karte su se dijelile nejasno

Tomašević razriješio Dražena Siriščevića s mjesta ravnatelja Lisinskog: Bilo je puno nepravilnosti i narušenih odnosa, karte su se dijelile nejasno

Tomislav Tomašević predstavio je novi raspored odvoza otpada u gradu govori prema kojem će se mješani otpad svima odvoziti jednom tjedno, dok će se plastika i metal odvoziti i do četiri puta tjedno. Gradonačelnik je također razrješio s mjesta ravnatelja Lisinskog Dražena Sirišćevića nakon niza primjedbi uprave i nepravilnosti u poslovanju.


Kraj je mjeseca veljače, što znači da građanima uskoro stižu računi za protekli mjesec. Što će biti s najavljenim poskupljenjem vode i idu li gore i druge komunalne usluge u gradu te koliko će građana uz račun dobiti i najavljenu kaznu od 65 eura  zbog nekorištenja ZG vrećica, otkrit će gradonačelnik Tomislav Tomašević koji će se, zajedno sa svojim zamjenicima Danijelom Dolenec  i Lukom Korlaet obrati medijima., javlja dnevnik.hr

Tomašević se na samom početku pohvalio smanjenjem mješanog komunalnog otpada od 27 posto što je omogućilo smanjenje broja odvoza tog otpada na jednom tjedno. “To će nam omogućiti da povećamo broj odvoza plastike i papira“, rekao je gradonačelnik i najavio da od sada kreće odvoz mješanog otpada jednom tjedno i za stambene zgrade, dok je za privatna obiteljska kućanstva to već duže na snazi. 

“Na nekim mjestima u gradu već sada odvozimo plastiku i metal četiri puta tjedno“, rekao je Tomašević i zamolio građane da ne ostavljaju na ulici žute vrećice, već samo u za to predviđene kontejnere. “Postavili smo pet tisuća žutih kontejnera više”, rekao je te je dodao da se za biootpad mogu koristiti i druge razgradive vrećice kao i papirnate vrećice te da se plastika može odlagati u bilo kojoj plastičnoj vrećici.

Sirišćević razriješen s mjesta ravnatelja 

Tomašević je rekao kako je prihvatio prijedlog uprave za razrješenjem ravnatelja koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Dražena Siriščevića, te je istaknuo kako je bilo niz primjedbi na njegovo upravljanje, među kojima i nejasno dijeljenje ulaznica, narušeni odnosi u ustanovi te brojne nepravilnosti u poslovanju.

Govoreći o grobnom mjestu pokojnog Milana Bandića rekao je kako gradski ured neće izdati suglasnost za postavljanje nadgrobnog spomenika dok se ne završi istraga u ministarstvu kulture.   

Hoće li u gradu uslijediti kaos, nakon odobrenja suda za ukidanjem mjere roditelj odgojitelj jer će tisuće nove djece sada tražiti mjesto u ionako pretrpanim gradskim vrtićima, dok će se tisuće roditelja morati uputi na burzu rada?