Tri sata zapela na A6: Čekali smo da vučna služba odveze aute s ljetnim gumama

Tri sata zapela na A6: Čekali smo da vučna služba odveze aute s ljetnim gumama

U prometnom kolapsu koji je snijeg jučer uzrokovao na autocestama od unutrašnjosti prema moru mnogi su putnici ostali zaglavljeni satima. U Gračacu, Gospiću, Obrovcu i Kninu otvoreni su i prihvatni centri za ljude koji su zapeli na cestama, a teška je situacija bila i na dionici od Zagreba prema Rijeci.

Jedna putnica je tri sata čekala na autocesti između Delnica i Lokvi.

“Čuli smo od nekih koji se probijaju od Rijeke prema Delnicama da je problem u proklizavanju vozila s ljetnim gumama. Sad su neki počeli voziti po suprotnoj strani i napravili još veću blokadu”, rekla je sinoć za Index.

Danas je rekla da se situacija raščistila nakon što su u koloni proveli tri sata te je ponovila da je prema njihovim saznanjima problem nastao zbog vozila s ljetnim gumama koja su proklizavala na uzbrdicama.

“Onda su neki krenuli drugom stranom ceste, pa je nastao problem kod dolaska vozila u susret, a u susret su nam dolazili kamioni, autobusi, čak i autobusi s prikolicom!” rekla je putnica.

“No treba reći da je na cesti nanos snijega bio dosta visok, ralice smo vidjeli tek iza ponoći, a u koloni smo bili od nekih 22 sata. Jedno sat vremena nakon što je prošla vučna služba i odvela dio zarobljenih auta, kolona je polako krenula”, dodala je.