ČISTI SE SVETI ROK Uz velike probleme s policijskom pratnjom kreće konvoj prema Dalmaciji

ČISTI SE SVETI ROK Uz velike probleme s policijskom pratnjom kreće konvoj prema Dalmaciji

Nakon otvaranja Jadranske magistrale osobna vozila mogu prometovati iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji – autocestom A1 do čvora Žuta Lokva te državnom cestom Žuta Lokva-Senj (DC23) i dalje magistralom (DC8) prema jugu te obratno.

Pušten je konvoj automobila prema jugu. Konvoj je krenuo u 15:05 i kreće se u pratnji policije. Probijen je tunel Sveti Rok i autocesta će u smjeru Dalmacije ostati otvorena za osobna vozila. Za druga vozila je promet i dalje zabranjen. Sada je u tijeku čišćenje autoceste prema sjeveru. Na toj su strani ogromni zapusi, i do tri metra. Čim se očisti, i ta će strana biti puštena u promet, rekli su za Index iz HAC-a.

No u najnovijem izvješću iz HAK-a stoji da je zbog vjetra i snijega za sav promet zatvorena autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje.

Ipak, kamere HAK-a potvrđuju da se zasad tom dionicom jednom kolničkom trakom ipak prometuje, što je po svoj prilici dio prometa koji se otpušta uz policijsku pratnju.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obrnuto.

Molimo vozače da poštuju ograničenja na pojedinim državnim cestama koje su zatvorene za sav promet odnosno za pojedine skupine vozila te da ne kreću na put bez propisne zimske opreme.

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Korisnike molimo za strpljenje!