Zapeli ste na cesti? Otvoreni prihvatni centri, evo gdje se možete skloniti

Zapeli ste na cesti? Otvoreni prihvatni centri, evo gdje se možete skloniti

Zbog teških zimskih uvjeta, neki su putnici zapeli na cesti zbog čega su otvoreni prihvatni centri u kojima se mogu skloniti.

Zbog vremenskih prilika i stanja u prometu u Gračacu je aktiviran Stožer civilne zaštite, a na teren su upućeni jedan djelatnik iz Službe civilne zaštite Zadar s načelnikom Stožera civilne zaštite Grada Obrovca. Izuzetno je otežano prometovanje od obale prema unutrašnjosti – zatvorene su A1 (sv. Rok) i D27 (Obrovac), a zbog prometne nesreće između Kistanja i Knina otežano se prometuje prema Kninu (spoj na cestu D1).

U Gračacu je otvoren prihvatni centar za putnike zapele u prometu, na adresi Nikole Tesle 37, kod mosta u Gračacu. Svi ugostiteljski objekti bit će otvoreni tijekom noći.

U pripravnosti je i dječji vrtić u Obrovcu, Ivane Brlić Mažuranić 4, za prihvat putnika ako se ukaže potreba. Vrtić je grijan i može pružiti smještaj za 100-tinjak osoba. Kontakt osoba u vrtiću je Dražen Breulj kojeg je moguće kontaktirati na broj 098 973 1350.

Putnicima je na raspolaganju i prihvatni centar u Gospiću, Miroslava Kraljevića 19 (prostor Gradske sportske dvorane), gdje uz okrepu također postoji mogućnost smještaja.

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Vozače iz HAK-a pozivaju na strpljenje.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru te u unutrašnjosti.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto. Od 14.30 sati do daljnjega nema slobodnog cestovnog pravca za sve skupine vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto., javlja N1