Mladić (26) poludio jer mu je tata isključio internet: “Kad deda umre, sve pe v zrak”

Mladić (26) poludio jer mu je tata isključio internet: “Kad deda umre, sve pe v zrak”

MLADIĆ (26) završio je na sudu nakon što je vikao na oca i prijetio da će kuću dići u zrak jer su mu isključili internet kako bi ga spriječili da igra igrice na računalu.

Prema presudi, obiteljska drama događala se lani u rujnu dva dana zaredom u kući u okolici Varaždina. Prvi put 20. rujna oko podneva pod utjecajem alkohola prijetio je ocu riječima: “Kad deda umre, sve pe v zrak”, i to jer mu otac nije htio uključiti internet da igra igrice.

Dan kasnije oko 20:45 opet je tražio da mu uključe internet, “na što mu je otac rekao da ne može, da će opet cijelu noć igrati igrice, pa je okrivljeni počeo vikati i galamiti da će pojačati glazbu u kuhinji”, prenosi Danica

“Nakon toga je ušao u kuhinju, zaključao se te je na tv-prijamniku vrlo glasno pojačao glazbu, a to je smetalo ukućanima koji nisu tom prilikom mogli spavati, čime je svojim ponašanjem kod oca prouzročio osjećaj straha, uznemirenosti i povredu dostojanstva”, navodi se u presudi, koja je donesena ovih dana.

Uznemireni otac pozvao je policiju koja je 26-godišnjaka uhitila oko 23:25 te ga odvela u pritvor u policijsku postaju. Mladić je odbio alkotestiranje. Mladić se na sudu branio da je popio samo jedno pivo od pola litre te je priznao da je rekao “kad deda umre, sve pe v zrak”.

“Muziku sam pojačao jer je otac glasno grickao tortilje”

“Rekao sam to jer mi otac nije htio uključiti internet. A muziku sam te noći pojačao na televizoru jer je otac glasno grickao tortilje. Nisam vikao na njega niti sam primijetio da im je smetao preglasan zvuk na TV-u”, tvrdi mladić.

Otac je, pak, potvrdio kako mu je isključio internet jer je cijelu noć budan, igra igrice, tijekom dana spava. Kaže kako im nakon toga prijeti da će on sada sve njih maltretirati budući da su navodno oni njega maltretirali kad je bio mali.

“Te večeri oko 20:45, iz revolta jer nema interneta, zatvorio se u dnevni boravak i kuhinju, počeo je puštati glasnu glazbu i sve je trajalo duže od jedan sat. Tražio sam da prestane, ali on uopće nije reagirao pa sam morao pozvati policiju”, ispričao je otac.

Sutkinja je 26-godišnjaka proglasila krivim i kaznila s 260 eura. Kako je dva dana proveo u pritvoru, od kazne mu se odbija 80 eura. No mora podmiriti i 26 eura troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna i mladić se na nju može žaliti.

Sutkinja je u presudi naglasila kako “okrivljeni dosad nije bio pravomoćno prekršajno kažnjavan za istovrsni prekršaj, odnosno da je prvi put prijavljen za prekršaj nasilja u obitelji”, što mu je bila važna olakotna okolnost.