Vozač kamiona šokirao se kad je vidio kolegu na cesti, mislio je da mu je zlo, a kad je vidio što radi, razbjesnio se

Vozač kamiona šokirao se kad je vidio kolegu na cesti, mislio je da mu je zlo, a kad je vidio što radi, razbjesnio se

Posao vozača kamiona nije lak. Vožnja na duge relacije, čekanje u kolonama i na graničnim prijelazima, pritisak vlasnika da se vozi brže i duže, čini njihov posao još težim.

U takvom stanju mogu prouzročiti i prometne nesreće u kojima mogu stradati i drugi vozači.

Odličnu sliku iz svakodnevice nekih vozača kamiona snimio je baš jedan vozač kamiona iz Bosne i Hercegovine i podijelio je na Facebook stranici “Teretnjaci.ba”.

Iako se točno ne zna kada je snimka nastala, zna se da je snimljena u Hrvatskoj, na dionici ceste Slavonski Brod – Zagreb. Ovako je događaj opisao vozač koji je snimio video kamiona kako stoji na cesti u srednjem prometnom traku:

“Naišao sam misleći da je kolega ostao u kvaru, međutim kad sam mu prišao sa strane, kod čovjeka glava dolje visi. Prvo što mi je palo na pamet da mu se nešto dogodilo u vožnji, je li živ uopće. Međutim, kad sam zatrubio, možete vidjeti kako čovjek diže glavu, otvori prozor i kaže da je zaspao. Upaljen kamion, odmah je nastavio s vožnjom, pokušao sam poslije da ga zaustavim da stane, ali ništa, ode Bugarin dalje. Ako ste mislili da ste sve u životu vidjeli, ovo niste”, napisao je vozač.

Objava je potaknula negativne komentare na račun nesavjesnog vozača.

“Svaka čast što si stao, većina bi snimila i ismijavala. Nije mi jasno zašto nije stao na parking spavati, očigledno nije sposoban voziti. Najpametnije bi bilo prijaviti policiji dok nije napravio neko zlo, žao mi je čovjeka, ali bolje i kazna nego da ubije sebe ili nekog drugog”, jedan je od komentara koji je pogodio bit situacije.

Objava snimke na društvenoj mreži mogla bi poslužiti kao upozorenje zaspalom vozaču, ali i drugima, kao i vlasnicima autoprijevozničkih tvrtki i prometnoj policiji. Životi su u pitanju.

VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDJE