Što se događa? Zatvorena Udruga iz Rijeke koja je surađivala sa ravnateljem sirotišta iz DR Kongo!

Što se događa? Zatvorena Udruga iz Rijeke koja je surađivala sa ravnateljem sirotišta iz DR Kongo!

Udruga ‘Marijina farma’ osnovana je u Rijeci prije nekoliko godina i kako joj je stajalo u opisu ‘okuplja humane ljude kako bi se iskorijenilo siromaštvo i spasila djeca koja umiru od gladi u Demokratskoj Republici Kongo’.

Udruga “Marijina farma” s kojom je surađivao Emmanuel Kabongo, voditelj sirotišta iz kojeg je osmero Hrvata posvojilo djecu u Zambiji, ugašena je u ponedjeljak kako doznajemo od nekoliko izvora.

Kabongo je u bijegu od kada je započeo slučaj s posvajanjem djece iz Konga. Naime, iz njegova sirotišta u Ndoli, osmero Hrvata je posvojilo djecu, nakon čega ih se tereti da su ih htjeli prokrijumčarili.

Udruga “Marijina farma” osnovana je u Rijeci prije nekoliko godina te konkretnim projektima želi pridonijeti smanjenju siromaštva i gladi kao globalnog svjetskog fenomena današnjeg svijeta te postati dio globalne borbe za blagostanje i promicanje socijalne uključenosti kroz edukaciju, stoji u opisu rada udruge.

U gradu Lubumbashi u Demokratskoj Republici Kongo u Africi nalazi se mala farma, vlasnika Emmanuela Kabonga Wa Cabonga koji je ujedno i predsjednik udruge civilnog društva Association pour le soutien des initiatives de développement (ASID), a koja je službeni partner “Marijine farme”.

Ipak, u jeku slučaja Kongo, udruga je zatvorena, no trenutno još nisu poznati razlozi, a na pozive iz udruge nitko ne odgovara.

Image

Foto: