Salve smijeha u Saboru: “Kolegice Radolović, bit ću veoma otvoren…”, “Znam da biste vi voljeli da ja s vama šetam po ministarstvima”

Salve smijeha u Saboru: “Kolegice Radolović, bit ću veoma otvoren…”, “Znam da biste vi voljeli da ja s vama šetam po ministarstvima”

Sabornicom se tijekom rasprave o prijedlogu za opoziv Andreja Plenkovića u jednom trenutku prolomila salva smijeha.


Anton Kliman (HDZ) je kazao tijekom rasprave u Saboru da su dosad bile bezuspješne 22 interpelacije: “Danas smo doživjeli i 23, a i ona će biti bezuspješna”. Rekao je da ankete iz mjeseca u mjesec pokazuju kako je HDZ najčešći izbor birača., donosi dnevnik.hr

Sanja Radolović (SDP) uzvratila mu je da je trebao pitati svog premijera zašto još nije odobrena dopusnica za studij medicine u Istri, “iako u Hrvatskoj nedostaje 2500 liječnika, iako imamo najmoderniju bolnicu u državi, s najmodernijim operacijskim salama, koje popodne i vikendima zjape prazne jer nemamo dovoljno liječničkog kadra. Što mislite napraviti po tom pitanju i kada mislite izdati dopusnicu za studij medicine”.

Kliman je uzvratio: “Kolegice Radolović, bit ću veoma otvoren, zadnja dva, tri mjeseca vodio sam vas u raznorazna ministarstva da pokušamo riješiti taj problem”. Nakon toga se sabornicom prolomila glasna reakcija i smijeh većine zastupnika.

Gordan Jandroković mu je kroz smijeh poručio: “Kolega Kliman, predlažem da stanete, ovo je bilo dovoljno intrigantno, ne trebate dalje.”

Radolović mu je uzvratila: “Znam da biste vi voljeli da ja s vama šetam po ministarstvima. Ako sam i po kojem ministarstvu bila, to je ono znanosti i obrazovanja, koje pohodim u službi voditeljice službe za investicije, a podsjetit ću vas da nažalost svaki put glasam protiv rebalansa državnog proračuna i protiv državnog proračuna, iako dajete određen dio sredstava pulskom sveučilištu, ali i dalje smatramo da to nije dovoljno.

A ovo su apsolutno neistine da šetam s vama po ministarstvima i vi to znate”.