Pernar objavio fotografiju avionske karte: ‘Idem u Zambiju, ovdje možete pratiti moj put‘

Pernar objavio fotografiju avionske karte: ‘Idem u Zambiju, ovdje možete pratiti moj put‘

Pernar već danima na svom Facebooku postavlja difamacijske objave na račun uhićenih, ali i drugih, posvojitelja djece iz Afrike

Bivši saborski zastupnik i bivši član Živog zida Ivan Pernar poletio je iz Beča za Kairo odakle nastavlja prema Zambiji, afričkoj zemlji u kojoj se već više od dva mjeseca nalazi osmero uhićenih Hrvata.

Pernara je pravobraniteljica za ravnopravnost spolova kazneno prijavila za javno poticanje na mržnju i nedozvoljenu upotrebu osobnih podataka, a on je njoj uzvratio sličnom kaznenom prijavom.

Pernar, naime, aktivno govori protiv prava transrodnih osoba te svjesno otkriva da je među Hrvatima koji su u Zambiji osumnjičeni za trgovanje djecom, jedna transrodna osoba, znajući da im time može značajno pogoršati situaciju u kojoj se nalazi jer se transrodnost u Zambiji kazneno kažnjava, kao i homoseksualnost.

Nakon niza javnih istupa Pernar je na svom Facebook profilu objavio da ga prijatelji “zaprate” na mreži Telegram, a tamo je objavio avionsku kartu na svoje ime na relaciji Beč-Kairo. Naveo je da se nalazi na putu u Zambiju te da se nada “da novinari nisu u panici zbog toga”. Objavio je i kratki isječak u kojem snima ostale putnike u zrakoplovu uoči polijetanja.
Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić potvrdila je da je prošlog tjedna kazneno prijavila Pernara.
Iz njezina Ured su objasnili da je u obavljanju svojih poslova pravobraniteljica saznala za povrede Zakona o ravnopravnosti spolova s obilježjima kaznenih djela iz članaka “Javno poticanje na mržnju” i “Nedozvoljena upotreba osobnih podataka” Kaznenog zakona te je sukladno zakonu 13. veljače DORH-u podnijela prijavu protiv Pernara.
Pernar već danima na svom Facebook profilu postavlja difamacijske objave na račun uhićenih, ali i drugih, posvojitelja djece iz Afrike.
U utorak je izvijestio kako je podnio kaznene prijave protiv svih državljana Hrvatske koji su posvojili djecu iz DR Konga, protiv svih sudaca u Hrvatskoj koji su ovjeravali posvojenja iz DR Konga, protiv Ljubičić zbog sumnje za lažno prijavljivanje kaznenog djela te protiv saborske zastupnice Sandre Benčić zbog sprječavanja dokazivanja., doznaje jutarnji list