Iz policije nestao velik novac, policajku odao odlazak na prvenstvo u Katar?!

Iz policije nestao velik novac, policajku odao odlazak na prvenstvo u Katar?!

Policijska službenica uhićena je zbog sumnje da je iz policijske postaje maznula veću količinu novca koja je zaplijenjena nakon jedne krađe na varaždinskom području.

Novac je trebao biti čuvan u policiji do okončanja kaznenog postupka, ali netragom je nestao. Sve se dogodilo u Policijskoj postaji Novi Marof čiji su policijski službenici nedavno oduzeli veću količinu novca stečenu kaznenim djelom, otkrivaju Varaždinske vijesti.

Čini se kako je sve počelo nakon što je primijećeno da je policijska službenica boravila na svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru. Njezini poznanici navodno su se pitali otkud joj novac za tako skupa putovanja.

O svemu se oglasila varaždinska policija

“U tijeku je provođenje izvida zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporaba položaja i ovlasti. Odmah po saznanju o nestanku novca, poduzete su sve zakonom propisane mjere i radnje, kao i izvanredni nadzor u navedenoj policijskoj postaji.

Načelnik PU varaždinske rješenjem je udaljio iz službe jednu policijsku službenicu zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u suradnji s policijskim službenicima PU varaždinske provodi daljnje izvide u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog kaznenog djela”, otkrivaju u policiji.