Barbara vozila s 1,7 promila: “Pa kako, popila sam samo dva piva…”

Barbara vozila s 1,7 promila: “Pa kako, popila sam samo dva piva…”

Barbara (28) proglašena je krivom i osuđena jer je iza ponoći zatečena kako prilično pijana upravlja automobilom.

Prema presudi, sve se dogodilo u studenome oko pola sata iza ponoći na državnoj cesti DC3 u naselju Gornje Mrzlo Polje Mrežničko.

“Upravljala je osobnim automobilom karlovačkih oznaka i kretala se od smjera Karlovca u smjeru Rijeke. Nadzorom vozila i vozača zaustavljena je te je prihvatila ponuđeno alkotestiranje alkometrom marke Drager.

Tom prilikom je utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu pri koncentraciji alkohola u organizmu od 1,67 promila“, istaknula je zagrebačka prekršajna sutkinja u ovotjednoj presudi.

Djelatnici policije naveli su kako je vozačica prihvatia ponuđeno alkotestiranje i tom prilikom utvrđeno je da okrivljena upravlja predmetnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,67 g/kg.

“Istina, malo sam popila, ali u pitanju su bila samo dva piva, s tim da sam zadnje popila oko 23.30 sati”. branila se Barbara pred policajcima.

U policiji, međutim, kažu da kasnije nije porekla rezultat alkotestiranja te ja i zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola potpisala osobno i bez primjedaba. Sutkinja ju je kaznila s 1320 eura te mora platiti 50,62 eura troškova prekršajnog postupka.

“Kao otegotno sud je cijenio ponašanje okrivljene neodazivanjem sudu, a na koji način je izbjegavala prekršajnu odgovornost, iako je znala da se protiv nje vodi prekršajni postupak”, naglasila je sutkinja u presudi koja je nepravomoćna., piše danica.hr