Pijan napao nevjenčanu suprugu. Pozvala je policiju. Kad su stigli pokušao im je pobjeći…

Pijan napao nevjenčanu suprugu. Pozvala je policiju. Kad su stigli pokušao im je pobjeći…

Nakon što su ga uhitili muškarac (54) pokušao je pobjeći policiji. Odbijao je ući i u službeno policijsko vozilo. Odgurivao se nogoma od automobil. U jednom trenutku istrgnuo se policajcu pa su obojica pala na tlo…

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim muškarcem zbog sumnje da je počinio kazneno djelo tjelesne ozljede na štetu nevjenčane supruge te kazneno djelo prijetnje na štetu policijskog službenika.

Potvrđena je sumnja da je muškarac u utorak, 14. veljače 2023. godine oko 21,50 sati u Novalji, pod utjecajem alkohola, fizički napao nevjenčanu suprugu i tjelesno ju ozlijedio., doznaje danas.hr

“Navedene večeri u 22,20 sati policijski službenici Policijske postaje Novalja zaprimili su dojavu žene o nasilju u obitelji odnosno da ju je verbalno i fizički napao nevjenčani suprug. Odmah po zaprimljenoj dojavi na mjesto događaja upućena je policijska ophodnja te su policijski službenici uhitili osumnjičenika i upoznali ga s razlogom uhićenja. Uhićenik se potom pokušao udaljiti s mjesta događaja, a zbog čega mu je policijski službenik izdao upozorenje da stane ili će u suprotnom nad njim biti uporabljena sredstva prisile”, objavili su iz policije.

“Kako se 54-godišnjak oglušio na izdanu zapovijed, nad njim su uporabljena sredstva prisile – sredstva za vezivanje – a nakon čega nastavlja pružati aktivni otpor i odbija ući u službeno vozilo odgurujući se nogama od vozila. Iz navedenog razloga policijski službenik je primijenio i sredstva prisile – tjelesnu snagu na što se uhićenik pokušao istrgnuti iz zahvata te su obojica pali na tlo. Uslijed pada uhićenik i policijski službenik su se ozlijedili. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je osumnjičenik u više navrata prijetio smrću policijskom službeniku”, dodali su.