‘Divlja’ Sonja napala bivšeg muža i troje policajaca, jedva su je svladali

‘Divlja’ Sonja napala bivšeg muža i troje policajaca, jedva su je svladali

Sonja (45) je uhićena i osuđena na 30 dana bezuvjetnog zatvora zbog nasilja prema bivšem suprugu i policiji koja je došla na intervenciju.

Prema presudi, sve se dogodilo lani u prosincu oko 8.50 sati u Zagrebu, u stanu u kojem bivši suprug živi s njihovom zajedničkom kćeri i bakom. Sonja je stigla u stan premda je od ranije imala zabranu približavanja suprugu na 100 metara.

Potom ga je vrijeđala, psovala mu majku te razbijala šalice kave i druge predmete po stanu, čime je počinila psihičko nasilje nad bivšim mužem, što je kod njega “izazvalo osjećaj uznemirenosti, straha i povrijeđenog dostojanstva”.

Osim toga, vrijeđala je policajce riječima: “Je*em vam mater, govna šugava, na*ebat ću vam se majke, pi*da vam materina”. Pljuvala je po njima te je “uhićena uz uporabu sredstava prisile tjelesne snage i sredstava za vezivanje”.

Nakon uhićenja, u zatvoru je odmah provela 15 dana, a mora odslužiti još 15 ako presuda postane pravomoćna jer Sonja ima mogućnost žalbe u zakonom predviđenom roku. Na ročištu se Sonja branila kako ništa od toga nije istina, a rekla je da je u stan došla kako bi ostavila dar kćeri te ju je muž napao.

Policajca vratima u glavu

Policajac je svjedočio kako su stigli na intervenciju te je Sonja od početka pravila probleme: unosila im se u lice, pljuvala po njima, rekla kako ima hepatitis i koronu i nastavila pljuvati, pa je bio prisiljen zatražiti pojačanje. Došli su kolegica i kolega, ali ni to nije pomagalo.

“Sonja je nastavila s negodovanjem, mobitelom je pogodila kolegicu u ruku, nogom je udarila vrata spavaće sobe koja su se zatvorila i tom prilikom udarila u glavu kolegu koji je potom otvorio vrata, a ona ga je nogom udarila u natkoljenicu”, ispričao je policajac.

Uz uporabu sile jedva su joj uspjeli staviti lisice na ruke te privesti u policijsku postaju. No, i tamo je nastavila s cirkusom.

Lupala je glavom i nogama o rešetke ćelije, zbog straha od samoozljeđivanja bila je lisicama zavezana za naslon klupe na kojoj je sjedila. Hitna pomoć stigla je nakon par sati, ali je Sonja odbila da ju se pregleda, što smo mi inzistirali jer je ona namjerno nokte zarila u ruku kolegi, a rekla je da ima hepatitis.

Pritom nas je cijelo vrijeme vrijeđala riječima ‘Je*em vam mater, naje*at ću vam se majke, pi*da vam materina’ i slično. Cijelo vrijeme su bila pogrdna vrijeđanja, ne mogu to vše ni ponoviti”, zaključio je policajac., javlja danica.hr