Vučemilović o denuncijantima: Plenković je glasnogovornik saborske zastupnice Sandre Benčić i platforme Možemo

Vučemilović o denuncijantima: Plenković je glasnogovornik saborske zastupnice Sandre Benčić i platforme Možemo

Zastupnica Vesna Vučemilović iz Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista i dalje inzistira na reviziji svih dosadašnjih posvojenja djece iz DR Konga, prema zaključku saborskog Odbora za obitelj, mlade i sport, na čijem je čelu. Upozorava i da se brojevi o posvojenoj djeci u proteklih 10 godina ne podudaraju s podacima različitih institucija. Vučemilović je reagirala na jutrošnju premijerovu izjavu u uvodnom dijelu sjednice Vlade.

– Ja sam stekla dojam da je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković glasnogovornik saborske zastupnice Sandre Benčić i platforme Možemo jer uporno ponavlja teze ove platforme o maltretiranju i stigmatiziranju posvojene djece iz Konga, rekla je Vesna Vučemilović na konferenciji za novinare u Saboru.

Dodala je kako u ovom trenutku nema nijednog dokaza ili prijave nadležnim institucijama koje bi potvrđivale tezu o maltretiranju i stigmatiziranju posvojene djece.

– Ono što jasno vidimo, a o čemu imamo dokaze su činjenice da su država i državne institucije zakazale, a to Andreju Plenkoviću ne odgovara, upozorila je.

Napomenula je kako nitko ne osporava da našim državljanima pritvorenima u Zambiji treba pomoći i nitko od relevantnih čimbenika na političkoj sceni ništa slično nije ni izjavio, ali smatra da ministri Grlić Radman i Ivan Malenica svojim postupanjima rade više štete nego koristi.

– Nakon što je zaprijetio novinarima da će ih kazneno goniti zbog toga što rade svoj posao i razotkrivaju korupciju i afere, Plenković sada tumači kontekst i postavlja se kao zaštitnik slabih i marginaliziranih i očajnički se želi umiliti medijima kao veliki umjerenjak nakon što je pokazao svoj autokratsko lice. Ne daj Bože da kao hrvatski državljanin negdje zaglavim u inozemstvu pa da me spašavaju Grlić Radman, Malenica i Plenković, poručila je Vesna Vučemilović, piše HRT.