Hrvatska udruga agencija za naplatu potraživanja izbacila iz svog članstva agenciju APS, evo i zašto …

Hrvatska udruga agencija za naplatu potraživanja izbacila iz svog članstva agenciju APS, evo i zašto …

Nakon što je Index objavio kako je Maja Dubenik, direktorica agencije za naplatu potraživanja APS Hrvatska, postala vlasnica stana od 63.46 kvadrata u Zagrebu i to po cijeni od 37 tisuća eura, koji je bio u vlasništvu građanina koji nije mogao vraćati kredit Zagrebačke banke, oglasili su se sada i iz Hrvatske udruge agencija za naplatu potraživanja.

Hrvatska udruga agencija za naplatu potraživanja danas je, zbog kršenja statuta, isključila jednu članicu iz Udruge, prioćio je danas Matija Arapović, predsjednik ove Udruge. Iako izrijekom ne navode o kome riječ, jasno je da se radi o agenciji u kojoj je radila Dubenik. U nastavku donosimo priopćenje.

“Zajedničkom inicijativom članova Hrvatske udruge agencija za naplatu potraživanja (HUAN), s datumom 16. veljače 2023., tvrtka APS Croatia jednoglasno je isključena iz Udruge. Utvrđeno je kako je Društvo poslovalo suprotno članku 12. statuta HUAN-a, prema kojemu je obveza svakog člana čuvanje i podizanje ugleda Udruge te izvršenje preuzetih obveza. Odluka o isključenju stupa na snagu danom donošenja.

– Integritet i etičnost u poslovanju svakog pojedinog člana Udruge, kao i zaposlenika članova Udruge, od iznimne su važnosti za cjelokupnu industriju naplate potraživanja, za reputaciju Udruge i svakog od članova Udruge. Članstvo u HUAN-u podrazumijeva poslovanje sukladno zakonskim aktima Republike Hrvatske te etičkim kodeksima agencija za naplatu potraživanja. HUAN podržava daljnju regulaciju rada agencija, vjerujući da će svojom europskom praksom doprinijeti izradi kvalitetnog zakona o naplati i otkupu potraživanja. Implementaciju NPL direktive, koja je obveza svim članicama EU, te izradu zakona očekujemo tijekom 2023.- izjavio je Matija Arapović, predsjednik Hrvatske udruge agencija za naplatu potraživanja.