Faruk iz “Lud, zbunjen, normalan” oglasio se nakon dugo vremena i progovorio o borbi s teškom bolesti

Faruk iz “Lud, zbunjen, normalan” oglasio se nakon dugo vremena i progovorio o borbi s teškom bolesti

Glumac Senad Bašić progovorio je o teškom periodu koji je sada iza njega i najavio je nove projekte koji će ga dovesti i u Hrvatsku.

Iza bosanskohercegovačkog glumca Senada Bašića je težak životni period.

Omiljeni Faruk Fazlinović iz popularne humoristične serije “Lud, zbunjen, normalan” borio se s teškom bolesti i bio je u bolnici gdje je podvrgnut operativnom zahvatu, a sada je, kako je rekao ekskluzivno za Dnevni avaz, sve uredu.

“Nisam bio 40 dana na sceni”, kazao je Bašić, koji se dugo vremena nije oglašavao, a najavio je i kako sada nastavlja raditi punom parom, kako u kazalištu, tako i na filmu.

“Predstava ‘Kralj Tvrtko’ igra se reprizno. Imam i dvije filmske premijere. ‘Praznik praznine’ Jasmina Durakovića, film koji je ljetos imao premijeru na Filmskom festivalu u Puli, a sada će biti premijerno prikazan i u Sarajevu. Imam i film koji sam radio prošle godine, to je hrvatsko-austrijska produkcija ‘Bosanski lonac (Vampiri s Miljacke)’ scenarista i redatelja Pave Marinkovića. Premijere će biti u Zagrebu i Beču. U tom filmu govorim na njemačkom jeziku”, otkrio je glumac kojemu je u učenju njemačkog jezika pomogla kći .

Bolest je utjecala i na Senadov glas, no i to se sada stabilizirao, a otkrio je i da je psihički teško podnio taj period.

“Tko god je bolestan i završi u bolnici, nije mu dobro”, zaključio je Bašić.

Senad se jednom prilikom prisjetio snimanja hit-serije “Lud, zbunjen, normalan”, koje je trajali čak deset godine.

“Bilo je jako naporno. Ustajao sam u 5 sati ujutro, na setu bih bio u 6. Na Akademiji bih bio od 16 do 19 sati, a onda bih imao predstavu navečer. Znalo se dogoditi da dođem kući navečer i nemam snage čak ni da izvadim scenarij za sutradan. Trajalo je deset godina snimanje i to je jako dug period. Dolazi do zamora materijala, i to ne samo kod glumaca, nego i kod autora, pisca, redatelja i cijele ekipe. Niko nije ovoliko dugo snimao ni u BiH, a ni regiji. ‘Lud, zbunjen, normalan’ je imao 12 sezona po 24 epizode. Inače, sezona u normalnim zemljama traje osam ili 12 epizoda, samo kod nas je 24”, kazao je Raport.ba, a tada je otkrio i smeta li mu što ga i dalje često zovu Faruk.

“Glumcu to imponira jer to znači da je uloga ‘ušla’ u narod i da je ostalo zapamćeno. Ima jako puno uloga koje glumci naprave, a uopće ih narod ne zapamti. Jednostavno ih ne primijete. Težak je to put”, priznao je Senad.