Prognoza vremena: Stiže zatopljenje, doznajte dokad odmaramo od kiše i snijega

Prognoza vremena: Stiže zatopljenje, doznajte dokad odmaramo od kiše i snijega

Donosimo vremensku prognozu meteorologinje Tee Blažević za N1.

Pretežno je vedro u većem dijelu zemlje, temperature su niske, osobito u unutrašnjosti. Iz HAK-a, stoga, vozače upozoravaju na mogućnost opasne poledice, osobito kroz gorske predjele.

U priobalju otežava i jaka bura, između Senja i Karlobaga zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom i motocikle (I. skupina vozila).

U nastavku dana vjetar će slabjeti i postupno okretati na sjeverozapadnjak. U većini predjela ponedjeljak će biti pretežno sunčan, štoviše, vedar u Dalmaciji, dok drugdje ipak treba računati na umjerenu naoblaku.

Utorak sličan, umjerene naoblake bit će u unutrašnjosti, gdje treba računati i na maglu, moguće i dugotrajniju, dok će duž Jadrana prevladavati uglavnom vedro.

I u srijedu na kontinentu treba računati na maglu i niske oblake, dok će duž Jadrana prevladavati vedro.

Stabilno će biti i u nastavku tjedna. Jutra će u unutrašnjosti biti hladna, dok će danju magla definirati temperature. Ipak, u mnogim predjelima osjetno toplije u odnosu na prošli tjedan. Slabljenjem vjetra, magle bi moglo biti i lokalno moglo biti i na Jadranu, no u većini predjela ipak od jutarnjih sati sunčano.

Idućih barem 10-ak dana nema naznaka nove oborine, piše N1.