Pravobraniteljica će kazneno prijaviti Pernara jer je slao mailove za uhićene Hrvate

Pravobraniteljica će kazneno prijaviti Pernara jer je slao mailove za uhićene Hrvate

Zagreb, 5. listopada 2020. - Visnja Ljubicic, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova. Photo: Robert Gaspert

Višnja Ljubičić prijavit će Pernara zbog maila koji je poslao zambijskim vlastima u kojem je napisao da je jedan od uhićenih Hrvata transrodan. U Zambiji je transrodnost uz homoseksualnost kažnjiva

Koliko znam, DR Kongo ne dozvoljava transrodnim osobama posvajanje djece, s obzirom da je transrodna- osoba, kako može posvojiti dijete u DR Kongu?, dio je sramotnog maila koji je poslao Ivan Pernar koji ne krije da komunicira sa zambijskim vlastima i istovremeno poziva svoje pratitelje da prijave Zambiji da je jedan od uhićenika transrodan. 

Sramotni mail i ugrožavanje sigurnosti

Kako piše RTL, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić danas će zbog toga kazneno prijaviti Ivana Pernara, koji se u pauzama između borbi protiv zubara i nagovaranja ljudi da djecu i sebe liječe vitamincom C, jodom i Lugolovom otopinom, prebacio na slučaj Zambija gdje su četiri hrvatska para u pritvoru od 7. veljače, a sumnjiče ih za trgovanje djecom.

Pa je tako dobio poriv poslati zambijskim vlastima da je jedan od uhićenih Hrvata transrodan. U Zambiji je to, kao i homoseksualnost, kažnjivo. 

Pernar najavljuje svoje prijave

Pernar je najavio i da će kazneno prijaviti i Višnju Ljubičić i Sandru Benčić zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela sprječavanja dokazivanja, kaže da će sve detaljno objasniti, a pozvao je sve medije i građane kojima je, citiramo ‘stalo do istine’. 

Kakve veze ima istina i rasvjetljavanje slučaja u Zambiji s informacijom da je među uhićenim Hrvatima trasrodna osoba, nikome nije jasno, osim što je direktno ugrozio život toj osobi obzirom na poiji,ložaj transrodnih osoba u Zambiji, na što je jučer upozorila i pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter.