Penava se ogradio od Bujanca i njegovih ingenioznih izjava…

Penava se ogradio od Bujanca i njegovih ingenioznih izjava…

Šef Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček u HTV-ovoj emisiji “Nedjeljom u 2” rekao je kako planira ponovno ići u Srbiju, unatoč tome što ga nedavno nisu pustili u tu državu te mu poručili da ugrožava sigurnost. Na tu izjavu brzo je reagirao voditelj TV emisije Bujica Velimir Bujanec, koji je u najnovijoj objavi na Facebooku komentirao uvođenje obveznog vojnog roka, a ubrzo je uslijedila i reakcija predsjednika Domovinskog pokreta Ivana Penave koji se ogradio od objave poznatog voditelja.

Bujanec je naglasio kako je Pavliček, u vrijeme kada je trebao služiti u vojsci “u ruke uzeo kredu”. Uz njega je spomenuo i saborskog zastupnika Mosta Nikolu Grmoju, za kojeg navodi kako je “umjesto maskirne – odjenuo svijetlo plavu uniformu”., prenosi dnevno.hr

Bujančevu objavu prenosimo u cijelosti:

“OBVEZNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA: Dobra i potrebna stvar, al’ samo kad ga zagovaraju oni, koji ga nisu izbjegavali – i koji ne piju vodu iz Acina korita!
Obvezno služenje vojnog roka nikad se nije smjelo ukinuti. Aktualni događaji u Europi to najbolje potvrđuju… Gore od njegova ukinuća je jedino kad ga zazivaju tzv. desničari i nazovi-suverenisti, koji su zbog “prigovora savjesti” ili osobnog komoditeta – umjesto puške, u ruke uzimali školsku kredu ili odijevali uniforme medicinske braće i sestara…

Zapravo; jedina parlamentarna stranka koja dosljedno, s punim pravom, stvarnim iskustvom i ponajprije velikom čašću, može zagovarati obvezno služenje vojnog roka je – Domovinski pokret. Za one, koji možda nisu znali; deset članova Predsjedništva DP-a bili su dragovoljci Domovinskog rata, a ovi što piju vodu iz Acina korita – i nedjeljom u dva pljuju po Pokretu koji ih je uveo u Sabor, vjerodostojni su koliko i njihov fejk referendum protiv eura, loše odglumljena kritika Plen Kim-una s kojim poskrivećki pregovaraju ili neformalno koaliranje sa SDSS-om, kojem su tajni partneri u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Bujancu je uskoro stigao i odgovor na ovako teške riječi protiv suverenista Pavličeka. Gradonačelnik Vukovara i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava rekao je kako ne treba “potpirivati neproduktivne sukobe”.

Penavinu objavu prenosimo u cijelosti:

“Vezano za objavu gosp. Velimira Bujanca u povodu gostovanja gosp. Marjana Pavličeka, predsjednika stranke “Hrvatski Suverenisti” u emisiji “Nedjeljom u 2” na HRT-u prisiljen sam reagirati i objaviti da izneseni stavovi ne predstavljaju stavove “Domovinskog pokreta”. Osim dugogodišnje uspješne suradnje sa strankom “Hrvatski suverenisti” na lokalnoj razini grada Vukovara službeni stav “Domovinskog pokreta” na nacionalnoj razini je da gradimo i njegujemo partnerske odnose prema svim akterima sličnih svjetonazora što svojim radom i međusobnom podrškom u Saboru i činimo.

Ovakvi istupi su suprotstavljeni tom cilju i samim time štete “Domovinskom pokretu”. U trenutcima kada Republika Hrvatska masovno gubi stanovništvo, inflacija i korupcija ugrožavaju životni standard građana, a Banovina i Zagreb još uvijek nisu obnovljeni, potpirivati neproduktivne sukobe sa strankama vrlo sličnih stavova za “Domovinski pokret” je neprihvatljivo”, napisao je Penava.