Hrvatica gola s djetetom bježala kroz prozor policiji da je spase: ‘Drukerico, brđanko, ubit ću te!‘

Hrvatica gola s djetetom bježala kroz prozor policiji da je spase: ‘Drukerico, brđanko, ubit ću te!‘

Na početku suđenja optuženi je negirao krivnju da bi do kraja postupka krivnju priznao

Zbog petomjesečne agonije koju je jedna žena s djetetom prolazila početkom prošle godine u kući u jednom mjestu u središnjoj Hrvatskoj, na Općinskom sudu nepravomoćno je osuđen na dvije godine i četiri mjeseca njezin 37-godišnji partner s kojim ima dijete.

No, on će u zatvor tek na godinu dana dok je preostali dio kazne od 16 mjeseci uvjet s trogodišnjim rokom kušnje. Sud mu je ujedno izrekao i sigurnosnu mjeru zabrane približavanja na 100 metara žrtvi dok traje rok kušnje, a mora platiti i 477 eura sudskih troškova, piše Jutarnji.hr.

Prema optužnici koja ga tereti za nasilje u obitelji, prijetnje smrću i nanošenje lakših ozljeda, on je partnericu zastrašivao, učestalo vrijeđao da je drukerica i brđanka, prijetio joj da će ubiti nju, dijete i njezine roditelje. Znao ju je često stiskati za vrat te gušiti, a jednom prilikom joj je, airsoft pušku za koju nije znala je li pravo oružje ili ne, uperio u nju i prijetio smrću.

Kulminacija užasa dogodila se lani, kada se on jednu večer vratio kući od prijatelja te ju vrijeđao i s nje strgao svu odjeću. Tako golu ju je bacio na pod i šamarao po glavi, a zatim stavio lovački nož pod vrat uz opetovane prijetnje klanjem. Tim ju je nožem porezao po ramenu, a zatim polijevao Coca-colom. Usput joj je govorio da će završiti u takvom stanju da ju nitko neće prepoznati, ali i da joj niti jedan kirurg neće moći pomoći.

Na mjesto horora tu noć su po dojavi stigli policajci pa je prestravljena žena prvo kroz prozor predala dijete policajcu, a nakon toga naga iskočila kroz taj isti prozor u dvorište ne bi li se spasila od nasilnika. Policija je 37-godišnjaka odmah uhitila i kazneno prijavila za nasilje u obitelji, prijetnje smrću i nanošenje lakših ozljeda.

Na početku suđenja optuženi je negirao krivnju da bi do kraja postupka krivnju priznao.

– Kriv sam. Da, i ne znam zašto se sve to dogodilo. Zapravo sve je krenulo nakon što je ona, dok smo živjeli zajedno, vidjela SMS poruke koje sam razmijenio sa svojom suprugom i tu su nastali problemi. Živim trenutno sa suprugom sa kojom imam djecu, a sa oštećenom s kojom sam u narušenim odnosima, imam jedno dijete. Jedino što bih želio je da joj se ispričam i da mi je žao zbog svega. Kajat ću se do kraja života. Od kad sam se vratio supruzi, oštećenoj ne šaljem novac, ali ukoliko će trebati bit ću spreman doprinositi za uzdržavanje našeg zajedničkog djeteta – rekao je u sudnici optuženi muškarac.

Kao olakotne okolnosti sud mu je uzeo u obzir da ima čistu kaznenu evidenciju, da se ispričao i pokajao, a kao otegotno mu je, među ostalim i činjenica da se nije libio protupravno ponašati pred vlastitim djetetom, piše Jutarnji.hr.