Djevojka u Novom Marofu prijetila baki i teti: “Bog mater, zafrknula vam budem glave”

Djevojka u Novom Marofu prijetila baki i teti: “Bog mater, zafrknula vam budem glave”

DJEVOJKA Ana (24) iz Varaždinske županije proglašena je krivom i osuđena zbog obiteljskog nasilja prema 76-godišnjoj baki i 56-godišnjoj teti.

Presuda je donesena ovih dana, a u njoj stoji da se Ana u srpnju prošle godine u okolici Novog Marofa u 22 sata u obiteljskoj kući nasilno ponašala u obitelji.

“Vikala je, galamila i pogrdnim riječima ‘bog mater i tebi i baki, zafrknula vam budem glave’ te raznim drugim pogrdnim riječima vrijeđala baku, osobu starije životne dobi, te svoju tetu, a što je kod istih izazvalo uznemirenost i povredu dostojanstva”, stoji u nepravomoćnoj presudi, piše Danica.

Djevojka negira optužbe

Okrivljenica je na sudu sve opovrgnula te rekla da su optužbe protiv nje laž jer u to doba nije bila u kući. Tvrdi da se nalazila u kafiću “Inn” u Novom Marofu.

“Ako treba, mogu dovesti cijeli kafić da to potvrdi, a sve može potvrditi i moja majka. Odnosi između mene, bake i tete su vrlo loši, često dolazi od njih do verbalnog napada na mene jer me na silu žele istjerati iz kuće”, rekla je 24-godišnjakinja na sudu.

No Anina teta je potvrdila da je ona galamila na njih i prijetila im. Navela je da to nije bio prvi put. “Znala sam joj prigovoriti na ponašanje jer nije obavljala nikakve kućanske poslove, nije davala ništa za režije iako su troškovi života visoki”, kazala je teta, prenosi Danica.

Baka ističe kako je ona osoba starije životne dobi i narušenog zdravlja te da živi sa svojom kćeri, a u kući žive i unuka Ana s majkom i bratom.

“Već dugo između nas vladaju loši obiteljski odnosi, a najviše zbog toga što unuka često viče i galami na mene i moju kćer. To je sve zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa jer bi unuka htjela dobiti dio obiteljske kuće”, rekla je baka na sudu.

Djevojka je kažnjena s 200 eura, a mora platiti i troškove prekršajnog postupka u iznosu od 26.50 eura. Ana se može žaliti na presudu jer je nepravomoćna, piše Danica.