Hrvati masovno pišu po zambijskim portalima. Ovo su komentari

Hrvati masovno pišu po zambijskim portalima. Ovo su komentari

DIO HRVATSKIH građana slučaj oko zambijske osmorke, koju čine hrvatski državljani osumnjičeni za pokušaj trgovanja djecom, smatra važnim svjetonazorskim pitanjem., piše index.hr

Zbog toga dolazi do polarizacije u javnom prostoru, neki od Hrvata čak ostavljaju komentare na portalima iz Zambije s ciljem da uglavnom diskreditiraju ova četiri para, ograde se od njih ili daju do znanja da zaslužuju najgoru moguću kaznu.

Index je provjerio Facebook stranice najvećih medija u Zambiji

Index je odlučio provjeriti Facebook i Twitter komentare na tekstove objavljene u najvećim zambijskim medijima, a to su Times of Zambia, Kalemba, Zambia Daily Mail, Lusaka times i Mwebantu. Većinu komentara smo pronašli na ovom potonjem mediju. Radi se o jednoj zambijskoj televiziji.

Uglavnom, može se tu pronaći svega, od komentara na engleskom do onih napisanih na hrvatskom jeziku. Inače, na zambijskim portalima aktivan je i bivši saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar, koji također traži pravdu oko ovog slučaja.

“Podrška za zambijsko pravosuđe, nadam se da će dobiti najveću moguću kaznu”, jedan je od komentara. “Nas ima samo 3.8 milijuna i također smo ljuti zbog ove situacije. Mi smo na vašoj strani”, piše u drugom komentaru.

“Ova ekipa je kriva koliko je duga i široka”, piše. “Ukoliko su krivi želim da im se sudi po najgorem zlu”, stoji. “Oni su pustili na slobodu trgovce djecom”, također stoji kao komentar.

Jučer došlo do preokreta, Hrvate prijavio anonimni Hrvat

Podsjetimo, do velikog preokreta došlo je prije par dana u slučaju osmero hrvatskih državljana osumnjičenih za pokušaj trgovanja djecom.