BALENOVIĆ: Znam zašto me ne zovu na Antikorupcijsko vijeće

BALENOVIĆ: Znam zašto me ne zovu na Antikorupcijsko vijeće

Vesna Balenović, predsjednica udruge Zviždač, uputila je priopćenje u kojem je otkrila razloge zbog kojih nije pozvana na Antikorupcijsko vijeće. Prenosimo ga u cijelosti:

‘Mediji su prošli tjedan, nakon održane sjednice Antikorupcijskog vijeća prenijeli izjavu Nikole Grmoje koji je zaključio sjednicu riječima: ‘Tjedan iza nastavio bih sa zviždačima, Predrag Sekulić i Vesna Balenović, a imat ćemo i dolazak glavne državne odvjetnice’. Na sjednicu koja se jučer trebala održati Grmoja me nije pozvao! Je li na mene opet zaboravio ili je nešto drugo u pitanju? Ne treba biti osobito mudar pa znati zašto me ne zovu na Antikorupcijsko vijeće. Još uvijek je puno pojedinaca iz politike koji su bili interesno povezani s Inom i koji su se enormno okoristili poslovanjem i bagatelnom prodajom INE. Financijski su i politički veoma moćni, pa se njihov utjecaj isprepleće i na Pantovčaku i na Markovom trgu. Oni sigurno ne žele čuti moje svjedočenje, jer se ne žele još jednom javno suočiti s istinom.

Ne smijemo zanemariti niti činjenicu da je Antikorupcijsko vijeće jedno od rijetkih saborskih tijela gdje oporba ima većinu. Današnje oporbene stranke SDP i HNS, obnašale su vlast u vrijeme prodaje INE, te za tu prodaju snose punu odgovornost. Danas je svima jasno da je prodaja INE bila velika pogreška i to ondašnja vlast, a danas oporba ne želi slušati niti na Antikorupcijskom vijeću.