Plesačica u splitskom klubu: Šef me na silu skidao i golu pipao, doveo je i zaštitara

Plesačica u splitskom klubu: Šef me na silu skidao i golu pipao, doveo je i zaštitara

ZBOG zadovoljavanja spolnog nagona i spolnog omalovažavanja žrtve, voditelj jednog noćnog kluba u Splitu i zaštitar zajednički su na silu s plesačice u klubu skinuli haljinu, grudnjak i gaćice.

Klečala i pružala otpor, oni je na silu skidali i pipali. Presuda stigla nakon 10 godina

Ona je klečala na tlu i pokušala pružiti otpor. Dok su je svlačili, hvatali su je za intimne dijelove tijela unatoč tome što ih je djevojka molila da je puste. Vrištala je i dozivala upomoć. To se događalo u odvojenoj prostoriji dok je u klubu treštala glazba, piše Slobodna Dalmacija.

Pola godine kasnije voditelj kluba je drugoj djevojci, koja je prodavala karte, prišao s leđa, zavukao ruke ispod njenog grudnjaka i uhvatio je za grudi. Ona je uspjela odgurnuti njegove ruke i izaći van kako bi se smirila dok joj je on dobacivao podrugljive primjedbe i ismijavao je.

Zbog bludnih radnji koje su počinili uporabom sile prije više od 10 godina, tadašnji voditelj i zaštitar sada su pravomoćno osuđeni na uvjetne zatvorske kazne u trajanju od 12 i 10 mjeseci, s rokom kušnje 4, odnosno 3 godine. To znači da iza rešetaka neće ići ako u narednim godinama ne ponove kazneno djelo.

Općinsko državno odvjetništvo je protiv dvojca podiglo optužnicu 2013. godine. 

Plesačica je za Slobodnu opisala kroz što je prošla. Kazala je kako je jednom prilikom došla u klub kao gošća te da joj je voditelj ponudio da pleše. Pristala je, kaže, ali pod svojim uvjetima – da se ne skida gola.

“Moje uvjete prihvatio je vlasnik kluba. Voditelju se to nije svidjelo i htio me je poniziti. Radi toga me je jednom poslao u odvojenu prostoriju i vratio se za zaštitarem kojem je rekao da me drži, te su me na silu počeli skidati i dirati po golom tijelu. Znao je da me sam ne može svladati jer sam veća od njega, zato je doveo zaštitara da mu pomogne. Bilo je užasno”, ispričala je nakon pravomoćnosti presude. 

Kazala joj je kako joj se voditelj nakon toga ispričao, no da mu je obećala da će ga kazneno prijaviti ako čuje da je ponovno zlostavljao neku djevojku te da je tako i bilo. 

Na prvom suđenju splitski sud je voditelja i zaštitara, koji su negirali da su počinili kaznena djela, oslobodio optužbi. No zamjenik općinskog državnog odvjetnika nije povjerovao da su nevini te se žalio. Potom je Županijski sud u Osijeku ukinuo oslobađajuću presudu, predmet vratio u Split na ponovno suđenje i naložio da se da u rad drugom sucu.

U međuvremenu, djevojka koja je radila na blagajni kluba, kod javnog bilježnika je potpisala izjavu da povlači sve optužbe koje je protiv voditelja kluba iznijela na državnom odvjetništvu. No sud nije povjerovao da se ona ne sjeća događaja, te je u obrazloženju napisao da ponašanje voditelja kluba opisano u optužnici za njega nije neuobičajeno te da se nije radilo o izoliranom incidentu.

Voditelj tvrdio da je ona skidala njega. I on i redar osuđeni su uvjetno, ne idu u zatvor

Također, zaštitar se na sudu pokušao braniti tvrdnjom da je plesačica ta koja je njega skidala suprotno njegovoj volji i da je on nju trebao za to kazneno goniti. Novoj sutkinji nije bio uvjerljiv.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu tražilo je bezuvjetne kazne zatvora jer je smatralo da se jedino tako može postići svrha kažnjavanja.

U tom ponovljenom postupku Općinski sud u Splitu je 2022. godine voditelja i zaštitara proglasio krivima, a zatim im je Županijski sud u Osijeku povećao trajanje uvjetne kazne.

Na stranu oštećenih djevojaka stao je vlasnik kluba, koji je na sudu posvjedočio da je voditelj djelatnici koja je prodavala ulaznice gurnuo ruke pod grudnjak i uhvatio je za bradavice. Kako je rekao za Slobodnu Dalmaciju, radi se o dobroj djevojci koja je došla raditi u klub jer se nalazila u nesređenoj obiteljskoj situaciji te se ni ona nije htjela skidati gola, što je on kao vlasnik odobravao. Rekao je da je upozorio voditelja kluba da to ne radi, ali da mu je ovaj odgovorio da je to samo šala.