Katarina Peović o nadimku ‘Kata Šmajser’: Prigrlila sam ga, sada me tako i doma zovu…

Katarina Peović o nadimku ‘Kata Šmajser’: Prigrlila sam ga, sada me tako i doma zovu…

Katarina Peović (RF) gostovala je u Dnevniku Nove TV gdje je komentirala brojne aktualne teme, ali i  Zakon o pomorskom dobru.

Borba protiv elita jedan je od glavnih predznaka njene političke aktivnosti, tako da su kritike da je putinofilka, pojašnjava, potpuno promašene, piše Dnevnik.hr.

“Radnička Fronta je i prije agresije na Ukrajinu kritizirala Vladimira Putina kao vođu čvrste ruke kako bi se to s puno sentimenta opisalo na desnici. Oni su pljeskali tom vladaru koji donosi nazad tradiciju. Mi smo to uvijek kritizirali tako da je to potpuno smiješno”.

To što je ponekad kritiziraju da je agresivna pripisuje tome što je nekima teško što se pojavilo neko žensko koje hrabro progovara o svojim stavovima. A nadimak koji su joj dali – Kata Šmajser, prirastao joj je srcu.

“Ako to stoji za neku borbenost, stajanje uz pravednost, uz neke vrijednosti radništva, borbe za ljudska prava – OK. Jasno mi je da neki to koriste i u negativnom kontekstu, ali ja sam prigrlila taj nadimak. Sad me zovu tako i doma!”