Majke krenule u potjeru za curicom (13) koja im je tukla kćeri. Nije dobro završilo

Majke krenule u potjeru za curicom (13) koja im je tukla kćeri. Nije dobro završilo

Dvije majke zaradile su optužnicu zbog nasilja i zlostavljanja prema tuđem malodobnom djetetu koje je završilo istraumatizirano i s ozljedama.

Prema optužnici, sve se dogodilo lani u srpnju oko 20 sati u Slavonskom Brodu. Jasna (35) i Ana (42) vozile su se u automobilu po gradu tražeći djevojčicu (13) “kako bi ju uplašile i na silu odvezle majci ili u policiju” jer je prije toga tukla njihove kćeri.

Djevojčica je na bicklu vozila prijateljicu (14). Kad ih je vidjela, Jasna je povikala: “Stani, ubit ću boga u tebi“. Djevojčice su uplašene pobjegle, ali ih je Jasna sustigla, istračala iz automobila i povukla s bicikla pa su djevojčice pale na tlo, piše Danica.hr.

Pobjegla u dvorište

“Vikala je na dijete da će ju odvesti u policiju i da će ju ona sad odgojiti kad ju već mama ne može dovesti u red. Dok se djevojčica nalazila na tlu i vikala “upomoć” i dok ju je Ana držala za noge, Jasna ju je vukla po asfaltu prema automobilu, čupala za kosu i udarala rukama i nogama po tijelu.

Djevojčica se, iskoristivši dolazak muškarca koji je naišao, uspjela ustati i potom krvava i uplašena pobjeći u obližnje dvorište. U događaju pretrpjela je strah i poniženje i zadobila je tjelesne povrede u vidu natučenja lijevog koljena i ogrebotina kože desnog lakta i desnog koljena”, stoji u optužnici.

Tužitelji navode kako je “kazneno djelo počinjeno prema osobi posebno ranjivoj zbog njezine dobi, a nasiljem i zlostavljanjem na javnom mjestu drugoga su dovele u ponižavajući položaj”.

Jasna je priznala da je s Anom tražila djevojčicu jer je prije toga istukla njihove kćeri. Kaže kako su je htjeli staviti u automobil i odvesti njezinoj majci, ali da je nije potezala i tukla.

“Ja sam je hvatala za ruku i rekla “ideš mami”, a ona se bacala, vrištala i to je jako ružno izgledalo pa je došao neki čovjek i vikao da što to radim, a ja sam mu rekla da je ona istukla moje dijete. Djevojčica se toliko otimala i mene grebala po rukama.


Raskrvarene ruke

Ja i Ana htjele smo je stavit u auto i odvesti je njenoj mami. Eto, djeca su se nekad bojala odraslih, a ne ova danas”, branila se Jasna tijekom istrage.

Njezinu obranu potvrdila je i drugooptužena Ana naglasivši kako su samo htjele ići galamiti na djevojčicu jer je istukla njihove kćeri, a na kraju je ispala neviđena drama.

“Djevojčice su pale s bicikla preko velike bankine. Djevojčica je mlatila rukama i nogama, Jasna je imala raskrvarene ruke, a nije ju tukla, niti gurnula s bicikla. Jasna je curicu držala za ruku i vukla ju gore i govorila: “Ideš sa mnom na policiju, vodim te mami”.

Nismo je tukle. Ja sam je primila za ruku da se podigne. Htjele smo se samo izgalamiti na nju i uplašiti je, da više ne tuče našu djecu”, naglasila je Ana.

No, tužitelji su povjerovali iskazima napadnutih djevojčica te svjedoka, pa su protiv dvije majke odlučili podići optužnicu. Za Jasnu traže godinu dana, a za Anu četiri mjeseca uvjetnog zatvora. Optužnica je nepravomoćna, piše Danica.hr.