Hot fotografijom i savjetom Vlatke Zoldoš prema burnoutu…

Hot fotografijom i savjetom Vlatke Zoldoš prema burnoutu…

Znanstvenica i profesorica s PMF-a Vlatka Zoldoš (53) često je na meti kritika zbog svojih golišavih fotografija koje objavljuje na svom instagram profilu.

U jednom od intervjuja odgovorila je : “”Ne vidim zašto bi bilo koji dio tijela ili nago tijelo bilo sramno. Lijepo tijelo se uvijek povezuje sa seksualnošću i mislim da tu nastaje problem jer se mnogi ljudi ne nose dobro sa svojom seksualnošću.” -rekla je Zoldoš.

U najnovijoj objavi uz vruću fotografiju napisala je;

“Svakome od nas je poznat osjećaj pregorijevanja vlastitih zaliha energije, puta prema burnoutu. Osim što nam umanjuje ljepotu življenje, bournout je opasno stanje koje vodi oslabljivanju imuniteta i obolijevanju od različih bolesti, uključujući depresivna stanja. Osjećaj da smo prestravljeni, potrošeni, iscrpljeni, da ne možemo spavati, teško nam je i najmanju stvar riješiti, da smo bez podrške i da se cijeli svijet okrenuo protiv nas – to je burnout. Zato treba prepoznati trenutak za promjenu prije nego fitilj ne izgori. Jer ima li važnijeg od unutarnjeg mira? U tom trenu treba znati stati, osluhnuti što nas veseli, maknuti negativne emocije, donijeti odluku i odmaknuti se. Često kažemo: „želim pobjeći od svega“, no to nije samo trivijalna izreka. Zaista, kada se čovjek suoči s burnoutom treba se privremeno maknuti. Otići bilo gdje, raditi nešto što nas veseli, pa i „blejati u prazno“, bez misli (meni najdraža tehnika opuštanja) i probuditi se oslobođen. Tek kada se osjećaš opušteno, odmoreno, napunjeno energijom i vitalno, spreman si za povratak na pozornicu života, kako ja kažem back to reality, s novim idejama koje vode stepenicu više u našem putu. Bournout nauči i one najupornije kada treba stati.”

Inače, prof. Zoldoš je supruga epidemiologa Gordana Lauca…

ms/dm