Slažete li se? Najnoviji popis 10 najboljih ženskih parfema svih vremena

Slažete li se? Najnoviji popis 10 najboljih ženskih parfema svih vremena

Parfemska online enciklopedija, portal Fragrantica, svake godine bira najbolje parfeme u godini iza nas, ali i najbolje parfeme svih vremena. Svake godine dogode se veće ili manje promjene na listama najboljih.

Promjene nisu zaobišle ni kategoriju “Najbolji ženski parfemi svih vremena”. Tako je miris Coco Mademoiselle s prvog mjesta pao na drugo, dok je na tron ove godine zasjeo Diorov Hypnotic Poison.

U svakom slučaju, popis najboljih ženskih parfema svih vremena i dalje je pun klasika pa vjerujemo da će se i ovaj put mnoge dame barem djelomično složiti s odabirom.

U nastavku donosimo najnoviji popis najboljih ženskim parfema svih vremena, a u anketi na dnu teksta možete odabrati vašeg mirisnog favorita., piše zadovoljna.hr

1. Dior Hypnotic Poison

Hypnotic Poison je miris koji ima vojsku obožavatelja još od pojavljivanja 1998. godine. U bočici ovog orijentalnog parfema spojili su se, između ostalog, vanilija, badem, sandalovina i mošus.

Jedna od recenzija ovog mirisa najbolje opisuje njegovu moć. Jedna djevojka objasnila je, naime, kako još uvijek pamti trenutak u kojem joj je dečkova mama preko ramena stavila šal na kojem su bili tragovi Hypnotic Poisona. Od tog trenutka znala je da se radi o savršenom mirisu za hladno vrijeme koji grije i stvara osjećaj ugode.

Dior Hypnotic PoisonDior Hypnotic Poison(Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. Chanel Coco Mademoiselle

Kultni miris kuće Chanel zasjeo je na prvo mjesto ove kategorije, a u Fragrantici su napomenuli da ovaj parfem uvijek dobije svoje mjesto na popisu od trenutka kad su pokrenuli izbor.

Radi se o svježem, ženstvenom, karakternom mirisu stvorenom za žene koje su vragolaste i provokativne, slobodne, neovisne i simpatične. Na tržištu se pojavio 2001. godine i otada mu ne opada popularnost.

Miris se otvara blistavom narančom i bergamotom. U srcu su bugarska ruža, jasmin, ylang-ylang i mimoza. Bazu čine pačuli, vetiver, tonka, opoponaks, vanilija i bijeli mošus.

Chanel Coco MademoiselleChanel Coco Mademoiselle(Foto: Internetska stranica proizvođača)

3. Mugler Alien

Kada smo svojedobno naše čitateljice zamolili da odaberu parfeme koji su im najdraži i koji se pamte, mjesto na popisu dobio je i ovaj miris, koji je na popisu najboljih svih vremena završio na drugom mjestu. Alien je drugi veliki miris nedavno preminulog Thierryja Muglera.

U prodaji se pojavio 2005. godine i oduševio brojne dame. Prepoznatljiv, a istovremeno tajanstveni cvjetno-drvenasti parfem brzo je postao veliki hit. Kompozicija Aliena bazirala se na toplom bijelom jantaru u bazi, drvenim notama u srcu parfema i na indijskom jasminu u vrhu.

Mugler AlienMugler Alien(Foto: Internetska stranica proizvođača)

4. Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouges 540

Radi se o cvjetnom mirisu koji je predstavljen 2017. godine. Gornje note su gorki badem i šafran, u sredini su egipatski jasmin i cedar, dok bazu čine ambra, drvene note i mošus.

Ovo je, prema riječima fanova, jedan od onih mirisa koji nanesete, a onda prije nego što krenete dalje, zastanete na nekoliko sekundi kako biste uživali u njegovu mirisu. Miris je to koji se može nositi svaki dan, ali i čuvati za posebne prigode ili situacije u kojima nekoga želite impresionirati.

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouges 540Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouges 540(Foto: Internetska stranica proizvođača)

5.YSL Libre Intense

Lavanda, mandarina, bergamot, cvijet naranče, jasmina, orhideja, vanilija… Svi oni spojili su se u bočici ovog mirisa, koji su tvorci namijenili intenzivnim ženama koje žive slobodno i slijede svoje instinkte.

Žene koje vole ovaj miris kažu da je jedan od onih koji u trenutku podiže samopouzdanje. Stvoren je za sve koji žele ostaviti trag i koji se ne boje biti u centru pažnje jer spada među one mirise koji ne prolaze neprimijećeno.

YSL Libre IntenseYSL Libre Intense(Foto: Internetska stranica proizvođača)

6. Guerlain Shalimar

edan od najprodavanijih parfema na svijetu nastao je 1925. godine inspiriran ljubavnom pričom šaha Shahjahana i njegove žene Mumtaz Mahal. Nakon smrti svoje voljene supruge šah je podigao čuveni Taj Mahal u njezinu čast kao simbol njihove ljubavi.

Miris uključuje note limuna, bergamota, jasmina, majske ruže, opoponaksa, boba tonke, vanilije, irisa, tamjana i sivog ambera. Kratki hlad citrusa vodi u bogato cvjetno srce s raskošnom finalnom toplinom.

Guerlain ShalimarGuerlain Shalimar(Foto: Internetska stranica proizvođača)

7. Guerlain Mon Guerlain

Javnosti je predstavljen 2017. godine i otada ima svoje vjerne obožavatelje. Gornje note mirisa čine lavanda i bergamot, u sredini su iris, jasmin, sambac i ruža, dok je u bazi tahićanska vanilija zajedno s kumarinom, australskom sandalovinom, sladićem, benzoinom i pačulijem.

Miris je ovo za koji žene kažu da im stvara osjećaj mira i sreće, pa ne čudi da bi mnoge od njih, da mogu odabrati samo jedan miris do kraja života, birale ovaj, kako kažu, topli i pahuljasti parfem.

Guerlain Mon GuerlainGuerlain Mon Guerlain(Foto: Internetska stranica proizvođača)

8. Dior Addict Dior

U bočici Dior Addicata iz 2014. godine spojili su se list mandarine i cvijet naranče, zatim jasmin sambac te burbonska vanilija. Ovo je još jedna preformulirana verzija mirisa koji se na tržištu pojavio 2002. godine.

Obožavatelji kažu da se radi o prekrasnoj, smionoj i intrigantnoj mješavini s kojom se žena osjeća kao na vrhu svijeta. Parfem je to koji sa sobom donosi osjećaj moći. Brojne dame kažu i da opravdava svoje ime i stvara pravu ovisnost, tako da ćete se teško zaustaviti na jednoj bočici. Ovaj miris uvijek ćete htjeti u svojoj kolekciji.

Dior Addict DiorDior Addict Dior(Foto: Internetska stranica proizvođača)

9. Parfums de Marly Delina

Ovaj luksuzni parfem u gornjim notama ima bergamot, rabarbaru, liči i muškatni oraščić. Srce čini turska ruža, božur, petalia, vanilija i mošus, dok su u bazi kašmeran, haitski vetiver, cedar i tamnaj.

Ovaj cvjetni miris tvorci su namijenili ženama koje znaju što žele. Pogodan je za nošenje cijele godine, a ako ga stavite ujutro mirat ćete predivno cijeli dan. Dame koje ga vole kažu da se radi o toliko predivnom mirisu koji će vas se svidjeti čak i ako vam cvjetni parfemi nisu omiljeni. Miris je ovu za koji kažu da je pao s neba.

Parfums de Marly DelinaParfums de Marly Delina(Foto: Internetska stranica proizvođača)

10. Narciso Rodriguez For Her Narciso Rodriguez

Ovaj cvjetno-drvenasti miris na tržištu se pojavio 2003. godine, a njegovi tvorci su Christine Nagel i Francis Kurkdjian. Gornje note su cvijet afričke naranče, osmantus i bergamot, u sredini su mošus i amber, dok bazu čine vetiver, vanilija i pačuli.

Njegove obožavateljice kažu da se radi o mirisu koji biraju za sve prigode. Nije bitno je li vani vruće ili hladno, leže li u krevetu ili su na nekoj zabavi. Parfem je to koji špricaju za sebe, zbog nikoga drugoga, a drugi su ti koji za njim okreću glave, dijele komplimente i pitaju slavno pitanje “Koji ti je to parfem?”

Narciso Rodriguez For Her Narciso RodriguezNarciso Rodriguez For Her Narciso Rodriguez(Foto: Internetska stranica proizvođača)